"Ako veriť v konečno, keď za múrmi sú ďalšie múry?" pýtajú sa Modré hory v novinke Infinito, ktorou v piatok odštartovali novú sériu nevydaných skladieb pod názvom "Bars, čo sme nahrali".

Modré hory za ostatných pár rokov spravili pár skladieb, ktoré sa nedostali na žiaden album. Dlho ležali v šuplíkoch, v zabudnutých adresároch v rôznych štádiách rozpracovanosti, až sa rozhodli, že ich postupne zverejnia. V piatok 12. apríla spustili sériu "Bars, čo sme nahrali" a ako prvú skladbu si zvolili track s názvom Infinito, na ktorom spolupracovali s českým producentom Inphym, členom vydavateľstva Ty Nikdy, ktorý im pripravil hudbu. 

Šestnásť rokov po vydaní svojho debutového albumu sa v tejto skladbe vrátili k svojmu starému mottu, že refrény sú pre slabých a prinášajú dve a pol minúty čistého rapu. Skladbu nahrávali tradične u Rolanda Kánika v Sonic Cat Studiu. Roland sa taktiež postaral o výsledný mix.

Skladba Infinito, ktorú nájdete aj na streamovacích platformách, vznikla koncom roka 2021 počas nahrávania ich ostatného albumu Čudne slávni. Nahrali k nej aj jednoduché video, ktorým Lyrik a Bene odkazujú na klasické rapové vystúpenia z amerických rádií. Video nahrávali u Rolanda Kánika v Smalltalk studiu. V nasledujúcich mesiacoch zverejnia Modré hory ďalšie doposiaľ nevydané skladby. Zároveň oznamujú, že začínajú pracovať na novom plnohodnotnom albume. 

Redakciu Hudba.sk za skupinu Modré hory informoval Marián Benkovič. Správu sme upravili.