Marcovým singlom Call nastavila indie rocková formácia Kasabian trend, ktorým sa chce v súčasnosti uberať. Tanečný rytmus a väčšiu dávku elektroniky si zachováva aj aktuálna singlová novinka Coming Back To Me Good, ktorá je už treťou ochutnávkou z ohláseného albumu Happenings. Kartami mieša pilotný singel Algorithms, ktorý nie je pozvánkou na tanečný parket. Čo bude na novom albume prevažovať, zistia fanúšikovia Kasabian začiatkom leta.

Indie rockeri na čele s frontmanom Sergiom Pizzornom však vítajú toto ročné obdobie už teraz. Energickou oslavnou hymnou Coming Back To Me Good, ktorú zverejnili v piatok 12. apríla. "Má to diskotékový nádych, ale je tu aj chvíľa spolupatričnosti. Predstavujem si, že to hrám, keď vyjde slnko a váš tím je v semifinále, pretože je to také radostné," povedal Pizzorno o singli.

Druhý album po odchode speváka Toma Meighana bol ohlásený na 5. júla. Podľa členov Kasabian majú fanúšikovia očakávať psychedelickú nahrávku. "Vždy som sa snažil urobiť gitarovú hudbu zaujímavou. Ani neviem, ako by ste nazvali našu kapelu. Sme rocková kapela? Tentoraz som sa pohyboval v popovej štruktúre a robil som všetko čisté a úderné – bral som tie bláznivé, zvláštne zvuky a urobil z nich modernú platňu," prezradil Pizzorno pre Nme.

Text: Hudba.sk (Zdroj: Nme.com)