Udílení čestných občanství 2024


Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024.
Zleva: Zdeněk Petráň, David Vávra, Jaroslav Procházka, Jiří Lukšíček, Jan Saudek a Karol Dobiaš.

Čestné občanství Prahy 4 převzalo tento měsíc z rukou starosty městské části Praha 4 Ondřeje Kubína (ODS) sedm osobností, které žijí v Praze 4 a svou společensky významnou činností nebo výkony ve své profesi přispěli a přispívají k šíření dobrého jména městské části. Novými čestnými občany se stali fotbalista a mistr Evropy Karol Dobiaš, skaut a politický vězeň Jiří Lukšíček, umělecký fotograf Jan Saudek, lékař a numismatik Zdeněk Petráň, vysokoškolský pedagog Jaroslav Procházka, herečka a zpěvačka Jitka Molavcová a architekt, herec a spisovatel David Vávra.

„Jsou to lidé, kteří dosáhli výrazných úspěchů ve svém oboru a proslavili nejen své jméno, ale i místo, kde žijí, jsme na ně proto právem hrdí,“ uvedl starosta Ondřej Kubín (ODS). „Velkými osobnostmi nejsou náhodou, své práci se věnovali a věnují s takovým úsilím, že jsou známí nejen u nás v České republice, ale často i za hranicemi země.“

Návrhy na udělení čestného občanství schválilo 20. prosince 2023 Zastupitelstvo městské části Praha 4.

Malé medailonky nových čestných občanů Prahy 4 najdete v našem starším článku na odkazu ZDE .

Reportáž z udílení čestných občanství od PrahaTV najdete ZDE a fotogalerii z akce připravujeme na odkazu ZDE .

Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024. Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024. Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024. Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024.

Předávání čestných občanství v budově historické Nuselské radnice ve čtvrtek 11. dubna 2024.
Jitka Molavcová

Aktualizováno: 16.04.2024 – Vít Drbal
Vytisknout