Praha 4 posiluje bezpečnost v okolí škol


Ilustrační foto z minulých ročníků dopravně-bezpečnostní akce Smajlík.

Letos se po delší odmlce vrací do ulic městské části Praha 4 oblíbená akce Smajlík. Dopravně preventivní akci pořádá Úřad městské části Praha 4 a Policie České republiky. Děti si opět připravily pro řidiče smajlíky a mračouny.

„Cílem akce je upozornit řidiče na skutečnost, že jejich mnohdy pravidelná trasa vede v blízkosti školy, kde je třeba jezdit opatrně,“ vysvětlila předsedkyně Výboru pro bezpečnost Zastupitelstva MČ Praha 4 Lucie Michková (ODS), která stála u zrodu Smajlíka na Praze 4 již v roce 2013.

Žáci čtvrtých ročníků ze základních škol městské části Praha 4 s policisty preventivně působí na řidiče v okolí svých škol. Děti, kteří uspějí v teoretických testech, vyrážejí pak s policisty na předem vytipovaná místa v blízkosti škol a pomáhají s dopravní kontrolou. V návaznosti na výsledek kontroly děti řidiči udělí obrázek, který si předem připravily, a to buď smajlíka, nebo mračouna. Teoretické testy děti absolvovaly v první dubnové dekádě a v poslední dekádě je nyní čeká samotná práce na kontrolních stanovištích.

Akce se letos účastní ZŠ Na Líše, ZŠ Ohradní, ZŠ Mendíků, ZŠ Na Chodovci a ZŠ Jižní.

Ilustrační foto z minulých ročníků dopravně-bezpečnostní akce Smajlík.
2x ilustrační foto



Aktualizováno: 16.04.2024 – Vít Drbal
Vytisknout