Jak nejlépe uvést novou hru s tématem děsného sucha, písečných plání a pořádné bojové akce? Na tuhle otázku si společnost Bandai Namco Entertainment odpověděla jednoduše. Za pomoci traileru s písničkou Sandstorm od Darude. Ten je k vidění výše, a pokud vás to doteď nenavnadilo na akční RPG hru jménem Sand Land, tak věřte, že toho nabízí daleko víc.

Tato hra vznikla ze stejnojmenné mangy, a to z pera mangaky Akiry Torijami, jenž stojí za jedním z nejznámějším anime Dragon Ballem. Těšit se můžete na svět, kde téměř zmizela voda a lidé s démony se v tomto krutém podnebí snaží přežít. Zatímco démoni bojují o každou kapku vody a poctivě si berou jen tolik, kolik potřebují, lidé vlivem své chamtivosti stále bojují mezi sebou. To se ale vše změní ve chvíli, kdy šerif Rao osloví osadu démonů a žádá o pomoc, za nalezením tajemného zdroje vody.

Mladý princ Belzebub sice chvíli váha s pomocí, ale o jednu PlayStation konzoli později se veškeré pochybnosti rozplynou a běží oslovit svého otce, Lucifera, zda se může vydat na výpravu za tímto pramenem. Vzhledem k tomu, že šerifovy úmysly jsou čisté a má srdce na pravém místě, je výpravě udělena zelená. A tak se mladý princ pekla, démon Thief a člověk vydávají na zajímavou pouť.

Ukázka slibuje nejen epické souboje skrze pěsti, ale i mnoho různých tanků, vozidel a dalších prostředků, které okoření jednotlivé souboje. O těch jsme vás informovali už zde. Oproti původní předloze se ale dočkáme i několika nových postav a příběhového arku, pro který původně nebyl prostor. Chybět nebude ani notná dávka různých příšer, monster a démonů. A jak to má mangaka ve zvyku, tak ani postavy, které svým křikem vyvolají ohromující sílu.

Upřímně doufáme, že tato hra nabídne kvalitní zážitek, už jenom vůči památce Akiry Torijami. Tento člověk nejenže nastolil vládu šónenu na japonské scéně a dal vzniku celé obrovské franšíze, která ovládá svět dodnes, ale 1. 3. 2024 jej zastihla mozková příhoda. Podle dostupných informací měl autor podstoupit operaci, kvůli nádoru na mozku v únoru a později zemřít právě na subdurální hematom. Jeho další díla jsou Dr. Slump, Pink, Go! Go! Ackman, Cowa!, Kajika a mnoho dalších.

Sand Land by měl vyjít 26. 4. 2024 na PC, PlayStation 4/5 a Xbox Series X/S.

Pokud by vás tento svět zajímal ještě o trošičku více, v současné době vzniká i anime Sand Land a ačkoliv využívá neobvyklou techniku animace pro anime, musíme říct, že celkově to nevypadá vůbec špatně. Níže se můžete podívat na trailer k anime, které se v současné chvíli nachází na streamovací platformě Hulu a Disney plus.