Znak města Nový Bor (odkaz na titulní stránku) 

Nový Bor - Oficiální web města skla
Historické město Libereckého kraje 2017 a 2019
Zlatý erb 2023 – 2. místo v Libereckém kraji


Vyhledávání


Cesta: Titulní stránka > Naše město

 

Vydejte se v květnu po stopách Rumburských hrdinů

Pro všechny, kteří mají dostatek odvahy i fyzických sil, je připraven na sobotu 18. května 2024 další ročník dálkového pochodu Po stopách Rumburské vzpoury. Zájemci o dopravu do Rumburku se musí předem registrovat na Odboru školství a kultury Městského úřadu Nový Bor.
rumburaci_renata
 

 
 
Ilustrační foto Petr Germanič

První ročník dálkového pochodu proběhnul již v roce 2016, ale pandemie nemoci covid-19 pořadatelům znemožnila v letech 2020 a 2021 pochod Rumburk-Nový Bor uskutečnit. Odvážní turisté a cyklisté se tak vydají zdolat těžkých 35 kilometrů po stopách rumburských vzbouřenců letos posedmé.

Trasa celého pochodu vede po značených turistických cestách, bližší informace obdrží účastníci při startu. Začátek pochodu je plánován na 8. hodinu na Lužickém náměstí v Rumburku, kde také proběhne registrace. Ta pořadatelům umožní zajistit účastníkům pochodu lepší servis, také kontrolu jejich pohybu po trase a případnou pomoc v nouzi. V cíli na novoborském koupališti, kam je třeba dorazit do 20. hodiny, čeká na účastníky pochodu občerstvení a program.

Akci společně připravují města Rumburk a Nový Bor ve spolupráci s Československou obcí legionářskou. Na trať, která vede po pozemcích Lesů ČR, se každý vydává na vlastní zodpovědnost. Žádáme účastníky pochodu, aby dodržovali pravidla ochrany přírody.

Za dobu své existence si tento dálkový pochod získal řadu příznivců, kteří se opakovaně vydávají pěšky či na kole po trase vzbouřenců. Za pořadatelský tým se těšíme, že se opět po roce se známými tvářemi uvidíme a nové nadšence poznáme. 

Pro zajištění případného dopravního servisu ze strany pořadatelů je nutná předchozí registrace nejpozději do 6. května. Neregistrovaným účastníkům dopravní servis zajistíme pouze v případě nenaplněné kapacity. Možnost registrace: M. Riedelová nebo A. Forgáčová, Odbor školství, kultury a sportu MěÚ Nový Bor, 3. patro, mriedelova@novy-bor.cz, aforgacova@novy-bor.cz

RH_pochod_2024_plakat



 
Zodpovídá: Radmila Pokorná
Vytvořeno / změněno: 17.4.2024 / 17.4.2024
 

 

 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

Web a design: PCPOS s.r.o. a , redakční systém