FB pixel TP pixel
Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky © Marvel Studios

Marvel a Star Wars celý den. Disney chystá nekonečné kanály, cílí na nerozhodné diváky

Podle nejnovějších zpráv se streamovací platforma Disney Plus chystá obohatit svou aplikaci o novou službu. Ta by měla pomoci nerozhodným divákům a bude po vzoru tradiční televize či kabelovky pouštět kontinuálně pořady ze světa Star Wars a Marvelu.

Streaming novinky

Jedním z problémů streamovacích platforem je, že široká nabídka titulů často vede k nerozhodnosti diváků, kteří stráví dlouhý čas frustrujícím hledáním toho pravého obsahu ke sledování. Některé studie ukazují, že tento výběr nám v průměru zabere až dvacet minut. Netflix se nerozhodné zákazníky snažil uspokojit funkcí Play Something, která na základě historie zhlédnutých titulů a nastavených algoritmů přehraje pořady, které by se teoreticky mohly divákům líbit. Server The Information uvádí, že konkurenční Disney Plus plánuje pro nerozhodně diváky začlenit do své platformy nové kanály zaměřené na populární franšízy jako Star Wars a Marvel.

Tyto kanály by měly vysílat obsah kontinuálně, podobně jako tradiční televizní stanice. Disney si od tohoto kroku slibuje udržet diváky u obrazovek a zároveň nabídnout alternativu k procházení katalogu a výběru konkrétního filmu či seriálu. The Information uvádí, že po kanálech od Star Wars a Marvelu by mohly vzniknout stanice věnované klasickým disneyovských animovaným filmům a snímkům od Pixaru. Zatím však nejsou známy žádné podrobnosti o tom, kdy by nové kanály mohly být spuštěny, a společnost Disney se k tomu odmítla vyjádřit.

Expanze FAST služeb

Tento krok ale zapadá do trendu rostoucí popularity bezplatných streamovacích služeb s reklamami (FAST). Nedávná zpráva od Bloombergu odhalila, že diváci v USA tráví víc času sledováním foxácké FAST služby Tubi oproti Peacocku, Maxu nebo Paramount Plus. Tento trend „kabelovky“ ve streamování pravděpodobně poroste i dál, protože Disney chystá také samostatnou streamovací verzi sportovní ESPN a chystá se s Warner Bros. Discovery a Foxem spustit společný balíček s živým sportovním přenosem.

Zdroj: The Verge

Přidejte se do skupiny Disney+ Česko na Facebooku pro další novinky ze světa Disney.
Reklama
Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
Poslední šance získat SkyShowtime za lepší cenu. Příští týden skokově zdraží
17.04.2024 13:30:00 | Streaming novinky

Jak jsme už dříve psali, streamovací služba SkyShowtime zdražuje od 23. dubna cenu za měsíční předplatné. Pokud jste službu ještě nevyzkoušeli, máte poslední možnost ji za stávající cenu pořídit. Od příštího týdne se navíc všech předplatitelů dotkne zavedení reklam.

Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
Disney Plus zakáže sdílení hesel ještě letos. Šéf studia odhalil časový plán
08.04.2024 15:15:00 | Streaming novinky

Před dvěma měsíci se společnost Disney po vzoru Netflixu definitivně rozhodla bojovat se sdílením hesel. Šéf Disneyho Bob Iger nyní prozradil, kdy si bude divák za sledování účtu mimo domácnost muset připlatit.

Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
Voyo ostře doráží na Netflix a chystá 25 novinek. Počet předplatitelů překonal plány
04.04.2024 16:00:00 | Streaming novinky

Skupina Nova oznámila čerstvá čísla předplatitelů pro Česko a Slovensko, která podle ředitele Daniela Grunta překonávají dosavadní plány. Nova zároveň odhalila chystané projekty, s nimiž se pokusí definitivně dobýt tuzemský streamovací trh. Nebudou ale chybět ani novinky pro samotnou televizi.

HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
HBO všem předplatitelům zhorší kvalitu. Od 21. května bude chtít více peněz
28.03.2024 11:30:00 | Streaming novinky

Služba HBO Max, jak ji známe, 21. května zanikne. Na jejím místě vznikne nová služba Max, která již ztratí ikonické HBO v názvu, protože společnost Warner Bros. Discovery již nechce stavět především na obsahu slavné kabelové televize. Se změnou služby dojde i ke změně tarifů. A bohužel se dosavadním uživatelům zhorší kvalita služby.