Domů
Rychlé zprávy
Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla
Brněnská teplárna Špitálka
Brněnská teplárna Špitálka

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla

Teplárny Brno kvůli návratu chladného počasí obnovily dodávky tepla do domácností, institucí i firem. Původně městská firma dodávky přerušila už 5. dubna, tedy rekordně brzy, kvůli nezvykle teplému počasí. Obnovila je ale už 9. dubna, kdy teplota začala klesat a předpověď počasí navíc upozorňovala na další ochlazení, řekl dnes ČTK finanční ředitel Tepláren Brno Přemysl Měchura.

„Teplárny Brno proto 9. dubna opět přistoupily k obnovení dodávek a ty podle všeho budou pokračovat minimálně do konce dubna. Situace, kdy jsou dodávky přerušeny a pak po několika dnech opět obnoveny, není zas tak neobvyklá. Čím je ale mimořádná v letošním roce, to je skutečnost, že se tak děje již během dubna. V minulých letech bylo přerušení a obnovení typické spíše pro květen,“ uvedl Měchura.

Zákon o hospodaření s energií
Ilustrační foto

Takzvané otopné období stanovené vyhláškou ministerstva průmyslu a obchodu trvá od září do května, její zahájení a ukončení závisí na průměrné denní teplotě. Přerušení nebo ukončení dodávek tepla přichází poté, co průměrná denní teplota vystoupí nad 13 stupňů dva po sobě jdoucí dny a podle vývoje počasí nelze očekávat pokles venkovní teploty. Teplárny dodávky obnoví v případě, že dva po sobě jdoucí dny klesne průměrná denní teplota pod 13 stupňů Celsia a meteorologové neohlásí na další den vzestup teplot.

Chladné počasí, kdy nejvyšší denní teploty dosahují deseti až 13 stupňů má na jihu Moravy podle předpovědi trvat nejméně do konce týdne, nejnižší ranní teploty mohou dokonce v noci na neděli klesnout mírně pod nulu.

Mohlo by vás zajímat:

Komentáře(0)
Komentáře pouze pro přihlášené uživatele

Komentáře v diskuzi mohou pouze přihlášení uživatelé. Pokud ještě účet nemáte, je možné si jej vytvořit na stránce registrace. Pokud již účet máte, přihlaste se do něj níže.

V uživatelské sekci pak můžete najít poslední vaše komentáře.

Přihlásit se