Jak to mají módní návrhářky s úklidem?

Myslím si, že celkem dobře. Mým koníčkem je moje práce, móda, ale i úklid. Čistím si tím hlavu. Jak někteří lidé vaří, tak já uklízím.

Máte tip na to, jak správně uklízet?

Ne, vůbec ne. Některé věci mám zavedené a mám v nich systém, takže úklid pak nemám tak náročný. U nás doma se říká, že pro mě je nejlepší dárek smetáček s lopatkou nebo malý vysavač. Všechny věci mám po ruce.

Zdroj: VLM

Vy jako módní návrhářka určitě řešíte i skvrny na oblečení. Máte nějaké fígle, jak se těchto nečistot zbavit?

Na skvrny od make-upu jsou nejlepší jemné druhy přírodního mýdla a voda. Mám jeden skvělý tip, který vám prozradím – mně ho prozradil před lety můj tchán-vinař. Když se polijete červeným vínem, nic se neděje. Nalijte na sebe bílé víno.

Žádná sůl, to neexistuje, vydřete tím barvu. Naopak šťáva z bílých hroznů vám rozpustí tu šťávu z červených hroznů. Je to zaručený recept, jak si neudělat flek na šatech, a je hodně lidí, kterým to pomohlo.

Profesi módní návrhářky děláte už mnoho let. Bylo i období, kdy jste chtěla skončit, jelikož vám to nedávalo smysl?

Ne, protože já si na to dávám obrovský pozor. Zažila jsem spoustu vyhořelých lidí. Myslím si, že ta linka může být velmi, velmi riskantní. Když vidím, že toho mám moc, některé věci vypustím. Bylo to vidět i teď.

Už rok a dva měsíce nemám butik. Máme jenom showroom a věnuji se jen tomu, čemu chci. A to bylo strašně vidět na plese, který jsem pořádala. Měla jsem energie na rozdávání, cítila jsem, že je to fajn. Dělám, co mě baví, a na vyhoření si dávám pozor.

Zdroj: Vlasta.cz

Související články