Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto

Úděsné týrání psů v Plzni Liticích

Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu týrání zvířat

Autor: Jana Holá čtvrtek 18. dubna 11:45 , aktualizace 11:49

Městská policie Policie Zvířata


     Strážníci městské policie z odchytové skupiny vyjížděli v pátek 12. dubna dopoledne do Litic do Řepné ulice k oznámení o nálezu dvou volně pobíhajících psů, kteří podle svědků byli doslova ve strašlivě zuboženém stavu. Mělo se jednat o psa a fenku ve věku asi pěti let, kteří byli na kost vyhublí a nesli známky vážného týrání.

     Ještě před příjezdem hlídky psy z ulice odvedl do domu muž, který se na místo dostavil. Protože ale oznamovatelka duchapřítomně stihla psy natočit a vyfotit na telefon, byl tak k dispozici důkaz o zjevném zanedbání obou psů a strážníci proto provedli šetření v domě, kam muž psy odvedl.

     "Strážníci na místě pojali důvodné podezření, že došlo ke spáchání trestného činu a na místo proto přivolali policisty. Když se pak podařilo kontaktovat majitele, byl vyzván k přivedení psů, kteří byli silně podvyživení a nesli známky týrání," uvedla nám tisková mluvčí městské policie.

     Policisté, kteří si případ na místě převzali, vzhledem ke stavu psů povolali pracovníky krajské veterinární správy a s ohledem na katastrofální stav psů bylo rozhodnuto o jejich odebrání majiteli, které bylo realizováno včera. Obě zubožená zvířata pak byla umístěna do plzeňského útulku, kde si je okamžitě přebral veterinář a byla jim poskytnuta veškerá potřebná péče.

     Případ v tuto chvíli řeší policisté i krajská veterinární správa. "Tímto případem se v současné době zabýváme a jsme v rámci něj v kontaktu s krajskou veterinární správou. Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podle paragrafu 302, týrání zvířat," doplnila dnes ještě mluvčí policie. 

Le Fleur

Děláme moderní svatby, akce a další oslavy. Zajistíme vám květinovou výzdobu, ale také doplňky a další dekorace. Dodáváme kytky do kaváren, pokojovky do firem a rozvážíme vázané květiny a drobné dárky po Plzni a okolí. Vytvoříme pro vás také smuteční vazbu.