Hlavní navigace

Moneta Money Bank spouští platby na telefonní číslo

18. 4. 2024

Sdílet

kancelář notebook laptop mobil Autor: Depositphotos

Moneta Money Bank dnes spustila tzv. platby na kontakt. Zařadila se tak mezi banky, jejíž klienti mohou přijímat nebo odesílat platby prostřednictvím zadání telefonního čísla, nikoli čísla účtu. Přes platby na kontakt je možné posílat částky do 5000 Kč a to pouze v rámci ČR.

Službu aktivují v mobilní aplikaci Smart Banka. Pokud by chtěli tímto způsobem platby i přijímat, je potřeba se do služby aktivně zaregistrovat. Při registraci stačí, aby si klient přiřadil telefonní číslo k jednomu ze svých platebních účtů. Následně povolí aplikaci přístup ke kontaktům v mobilním telefonu, čímž se automaticky objeví na platebním příkazu všechny jeho kontakty, které si již tuto službu u svých bank taktéž aktivovaly a kterým lze platbu tímto způsobem poslat,  vysvětlil postup senior manažer depozit a karet Artur Galstyan.

Každé telefonní číslo může být přiřazeno jen k jednomu bankovnímu účtu. V případě zájmu je možné telefonní číslo zase odregistrovat (registr vede centrální banka). Protože všechny zapojené banky umožňují okamžité platby, jsou prostředky připisovány do několika sekund. Na rozdíl od běžného příkazu k úhradě se při platbě na kontakt zobrazí před odesláním prostředků jméno držitele telefonního čísla.

Startují platby na kontakt. Platbu zašlete jen s telefonním číslem Přečtěte si také:

Startují platby na kontakt. Platbu zašlete jen s telefonním číslem

Našli jste v článku chybu?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor aktuality

Autorka je zástupkyní šéfredaktora serveru Měšec.cz.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).