S blížiacim sa koncom sezóny sa v kanceláriách FC Barcelona začína uvažovať o letných posilách. Jedným z najčastejšie sa objavujúcich mien je podľa katalánskeho denníka Sport Paolo Dybala, ktorý mohol prísť do katalánskej metropoly už pred niekoľkými rokmi.

Dybalova zmluva s Rímom vyprší v júni 2025, takže rímsky klub by musel ísť s cenou dole, ak by nechcel o hráča prísť bez akejkoľvek kompenzácie na rok. Rudy Galetti, ktorý sa špecializuje na taliansky prestupový trh, tvrdí, že Argentínčan je otvorený rokovaniam so svojím súčasným zamestnávateľom, ale samotný Rím zatiaľ takéto stretnutie neinicioval. Ten istý novinár dodáva, že súperom Barcelony na ceste za podpisom Dybalu je Chelsea.

Hoci Dybala nemá za sebou kariéru, aká sa od neho očakávala, jeho štatistiky vyzerajú slušne. V tejto sezóne odohral 31 zápasov, v ktorých strelil 14 gólov a pridal 9 asistencií. Argentínčan sa vyznačuje vysokou mierou nepredvídateľnosti svojej hry a nekonvenčnou hrou. Jeho schopnosť zahrávať voľné kopy by mohla byť pre Barçu užitočná. Jeho nevýhodou je určite nedostatočná vyrovnanosť výkonov a zranenia, ktoré ho v poslednom čase trápia. Pre zaujímavosť pripomeňme, že v roku 2017 podľa medializovaných informácií Barcelona ponúkla za Dybalu 160 miliónov eur a Juventus túto ponuku odmietol. Argentínčan bol vtedy považovaný za Neymarovho nástupcu a v Katalánsku nakoniec pristál Coutinho.

Samozrejme, informácie, ktoré uvádza denník Sport, by sme mali brať s rezervou. Prioritou Barcelony v nadchádzajúcom prestupovom období bude získať klasického defenzívneho záložníka a vyriešiť obranu. Ťažko si predstaviť, že by klub priviedol futbalistu s vlastnosťami tak podobnými Joãovi Felixovi.

zdroj: sport.es
foto: twitter/fcbarcelona.com

Diskusia

3 komentáre
2024-04-18 18:22:09
Naše přístupové cíle a stále nejsou prachy....
Za mě je toto největší chyba vedení. Barcelona jako značka má ve světě obří jméno a neschopnost přivést další sponzory je až zarážející. To samé Liberto a nezaplacení 100 mega! Co to jako je? Tak prosté najdu dalšího sponzora kdo tu šumu zaplatí a už se to řeší rok.
Pokuď chceme v dalších sezónách uspět tak potřebujeme posili. La masía je už teď vybrakovaná a po sezóně odejde ještě Oriol, Alonso a možná Roberto. Koho teda přivedeme? Protože bez nich bude v áčku jen 16 hráčů! Zajímavé vyhlídky.
2024-04-18 21:50:19
Pro Cule90:
To že je to problematické je samozřejmě jasné, ale od toho dostalo vedení funkci a pokuď nedokážou klub otočit do pozitivních čísel, tak můžou odejít a udělají se nové volby.
Od nástupu Laporty odešel Messi,Griezmann,Dembele a kdo přišel? Raphinha a starej LewaOpět se v LM vypadlo s prvním pořádným soupeřem a z toho týmu je pořád cítit psychická a herní nevyrovnanost. Očekává někdo, že za rok to bude jiné?