Tesla zvoláva takmer 3900 Cybertruckov kvôli oprave pedálu plynu

Americký výrobca elektromobilov Tesla zvoláva na kontrolu 3878 svojich pick-upov Cybetruck. Dôvodom je obava, že podložka pedálu plynu sa môže uvoľniť a zaseknúť do vnútorného obloženia, a spôsobiť tak neúmyselné zrýchlenie vozidla, čo zvyšuje riziko nehody. Uviedol to americký Národný úrad pre bezpečnosť cestnej premávky (NHTSA). Tesla začala dodávky Cybertruckov koncom minulého roka.

Tesla podľa správy dostala oznámenie o dvoch reklamáciách zákazníkov súvisiacich s týmto problémom. K uvoľneniu by mohlo dôjsť pri pôsobení veľkej sily na plynový pedál, ktorý v elektromobile ovláda množstvo energie, ktoré sa dodáva elektromotoru, čo ovplyvňuje rýchlosť a zrýchlenie vozidla. Automobilka pedál bezplatne vymení alebo opraví. Majitelia vozidiel budú informovaní listom, ktorý im podľa NHTSA bude zaslaný v júni.

Tesla začala dodávky svojich elektrických pick-upov s dvojročným oneskorením vlani koncom novembra. Dôvodom meškania boli problémy s výrobou a s dodávkami batérií. Správa o zvolaní poskytuje prvý pohľad na to, koľko Cybertruckov automobilka od novembra predala. Tesla zatiaľ údaje o dodávkach nezverejnila.

V prvom štvrťroku tohto roka Tesla oznámila tri zvolávacie akcie

V prvom štvrťroku tohto roka Tesla oznámila tri zvolávacie akcie, ktoré sa dotkli 2,4 milióna vozidiel, vyplýva zo správy firmy BizzyCar, ktorá sa zaoberá sledovaním zvolávacích akcií. Väčšinu problémov však vyriešila prostredníctvom aktualizácie softvéru na diaľku, teda bez potreby fyzického pripojenia, upozornila agentúra Reuters.

Tesla je pod drobnohľadom NHTSA kvôli svojmu asistenčnému riadeniu, ktoré má vozidlám umožniť automatické riadenie, zrýchlenie a brzdenie v rámci pruhu. Vo februári musela zvolať 2,2 milióna svojich vozidiel pre nesprávnu veľkosť písma varovných kontroliek.

Viac o téme: bezpečnosť , Cybertruck , Spojené štáty americké USA , technické problémy , Tesla , zvolávacia akcia

Súvisiace články

Aktuálne správy