Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Přívratský skončil druhý v třípolohové střelbě, Podhráský vyhrál v Riu rychlopalbu

Jiří Přívratský skončil druhý ve světové olympijské kvalifikaci ve střelbě z libovolné malorážky na 3x40 ran. Loňský vítěz domácí ankety o nejlepšího sportovního střelce měl už místo pro Paříž jisté. Soutěž v rychlopalné pistoli vyhrál Martin Podhráský, o jednu pozici unikl postup na olympiádu Matěji Rampulovi.

Jiří Přívratský (vlevo)
zdroj: facebook.com/ISSF.Shooting

Třiadvacetiletý Přívratský vyhrál v Riu kvalifikaci a ve finále ho předčil jen Fin Aleksi Leppä, jenž nastřílel o dva body víc. Šesté místo obsadil Petr Nymburský, který už také místenku do Paříže vystřílel dříve.

Takzvané kvótaplacy pro start v Paříži získali za třetí místo Nor Ole Martin Halvorsen a za sedmé Brit Michael Bargeron. Šanci usilovat o postup do Paříže měl Filip Nepejchal, ale ze 17. pozice do finále neprošel.

Je nám líto, video expirovalo.
Rampulovi na kvalifikaci v Riu těsně utekl postup na olympiádu

Velmi nadějnou možnost na zisk olympijského místa nevyužil Rampula, jenž v rychlopalné pistoli postoupil jako vítěz kvalifikace do šestičlenného finále.

V něm o dvě místa bojovali včetně Rampuly tři střelci, ale českému reprezentantovi finále vůbec nevyšlo, skončil s velkým odstupem poslední šestý a "černý Petr" zbyl právě na něj.

Druhý český finalista Podhráský už místo pro Paříž získal loni na Evropských hrách. Postupně se zlepšoval a dostal se až do souboje o vítězství s Francouzem Clémentem Bessaguetem, jehož porazil v druhém kole rozstřelu, v němž trefil všech pět terčů.

Ve sportovní malorážce na 3x40 ran se do finále probojovala Sára Karasová a obsadila sedmou pozici.

Olympijská místa se rozdávala za druhou a čtvrtou příčku a Karasová se tak k již kvalifikované vicemistryni Evropy z roku 2022 Veronice Blažíčkové nepřipojila. Blažíčková dnes byla šestnáctá, vyhrála Norka Jeanette Hegg Duestadová.

Čeští reprezentanti tak v Riu de Janeiro žádné dodatečné místo pro OH v Paříži nezískali a mají jich stále sedm.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články