Fámy o královské rodině: Král Karel III. a princezna Kate zemřeli, znělo z Ruska či Číny

Ve stejnou dobu bojují s rakovinou dva vysoce postavení členové britské královské rodiny: princezna Kate a král Karel III. Právě ten se v neděli 31. března zúčastnil tradiční velikonoční mše. Podle odborníků tím své snaše – která se akce z logických důvodů nezúčastnila – pomohl.

Dezinformace kolem britské královské rodiny se množí

Britská královská rodina je podle expertů nejsdílnější v historii. Přesto ji v poslední době obepíná velké množství dezinformací a lží. Kolují dokonce fámy o tom, že s rakovinou bojující král Karel III. i princezna Kate jsou po smrti.

Princezna Kate je dlouhodobě nejoblíbenějším členem královské rodiny. Když ale zveřejnila zdánlivě nevinnou fotografii, vynořilo se kolem ní spoustu konspiračních teorií. „Mluvilo se o tom, že je princezna mrtvá, v komatu, nebo že se s princem Williamem rozvedla,“ uvedla pro CNN Prima NEWS odbornice na královskou rodinu Irena Cápová.

ČTĚTE TAKÉ: Meghan už Kate nikdy nepotřebuje vidět, říká expert. Místo rodině se věnuje propagaci džemů

Tyto hoaxy podle ní míří z trollích farem z Číny nebo Ruska. „Některá ruská média před pár dny vydala i zprávu, že zemřel král Karel III. Buckinghamský palác to následně musel prostřednictvím svých velvyslanectví dementovat,“ sdělila Cápová.

Mezitím britská justice definitivně zamítla odvolání prince Harryho, který se domáhal přidělení státní ochranky při pobytu ve Velké Británii. Teď mu hrozí, že bude muset zaplatit miliony korun za soudní výlohy.

Harry si už formálně zahájil svou rezidenturu ve Spojených státech. Vybral si na to výroční den, kdy s Meghan opustili královskou Frogmore Cottage. Manželé také oznámili, že společně připravují další dva nové televizní pořady.

První se zaměří na vaření, zahradničení a zábavu. A Meghan už představila první produkt – džem. Druhý pořad bude sportovní a bude se věnovat pólu. „To, že oni neustále monetizují svůj příběh, ať už v nejrůznějších show u Oprah nebo v dokumentech na Netflixu, Harrymu princ William neodpustí,“ dodala Cápová.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Karel III. navštívil velikonoční bohoslužbu. Po celou dobu měl úsměv na tváři a vesele mával

Tagy:
rakovina hoax princ Harry Meghan Markle dezinformace královská rodina Rusko Čína Karel III. Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu