Orientační nabídka


Znak města Mladá Boleslav (odkaz na titulní stránku) 

Statutární město Mladá Boleslav - Oficiální stránky


 

Městské divadlo uvedlo premiéru Gogolovy hry Hráči

Městské divadlo Mladá Boleslav v pátek 19. dubna uvedlo premiéru hry Hráči od Nikolaje Vasiljeviče Gogola v režii Jiřího Š Hájka. Obsazení je tentokrát výhradně pánské a diváci mohou vidět Martina Hrubého, Ivo Theimera, Petra Prokeše, Romana Teprta, Milana Ligače a Petra Bucháčka. Osazenstvo doplňují ještě hostující Ondřej Lechnýř, Otakar Jílek a Jaroslav Janovský.
Novinka divadla Hráči. Foto Jarmila Vlčková
Novinka divadla Hráči. Foto Jarmila Vlčková
 

 
 

Hráči, jednoaktová groteska z atraktivního prostředí falešných hráčů, vykazuje prvky nastupujícího ruského realismu a ani zde není nouze o zábavné, výrazné postavy s pokřivenými charaktery. Nadčasová komedie ukazuje na to, že podvádět se nevyplácí a že i když si myslíte, že umíte dobře blafovat, vždycky se  nakonec najde někdo lepší.
Nápaditou scénografii hotelového pokoje, ve kterém se představení odehrává, vytvořil pro divadlo scénograf Michal Spratek, výrazné kostýmy pak Linda Holubová. Dramaturgyní titulu je Kateřina Suchanová.
V mladoboleslavské inscenaci jsou prvky vtipné, bizarní, sugestivní, překvapivé, ale bohužel i zdlouhavé i vlažné. Je to další varianta slavné hry, proslavené i zajímavými interpretacemi v jiných divadlech. Premiéra hry v Mladé Boleslavi ovšem příliš výrazně nevyzněla (přes hlasité hudební vstupy a místy dynamické dialogy a scény i jiné všeobecně zajímavé pasáže) a dokonce i většinou velmi tolerantní premiérové publikum odměnilo hru spíše poklidným, než nadšeným a spontánním potleskem. 


 

Hráči v městském divadle

foto Jarmila Vlčková
 
Zveřejnil: Pavel Šubrt
Vytvořeno / změněno: 19.4.2024 / 20.4.2024 | Zveřejnit od: 20.4.2024

Kontext

Umístění: Složky dokumentů > Aktuality
Počet návštěv: 508
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém