Přejít k hlavnímu obsahu

Kvíz: Otestujte se, jak dobře znáte Járu Cimrmana. Otázky pro fanoušky známých divadelních her

Jára Cimrman je mnohé Čechy a obdivovatele českého humoru symbolem nekonvenčního génia a nepřekonatelného talentu. Jeho existence je sice výtvorem fikce, ne historickou skutečností, to mu ale na kouzlu neubírá. Jste-li fanouškem her, v nichž největší Čech Jára Cimrman vystupuje, pak je tento kvíz určen přímo pro vás.

Někteří tvrdí, že Cimrman byl nejen vynikajícím hercem, režisérem, hudebníkem, vynálezcem a učencem, ale dokonce i všestranným sportovcem. Jeho údajné úspěchy a dovednosti v různých oborech jsou však založeny na tvorbě dramatiků Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka, kteří vytvořili fiktivní postavu jako pobavení pro český lid.

Od svého "objevení" se postava Járy Cimrmana stala neodmyslitelnou součástí českého kulturního dědictví. Jeho jméno je spojeno s řadou her, divadelních představení, filmů, televizních pořadů a knih.

Tento kvíz je malým výletem do světa Járy Cimrmana, do světa fantazie, humoru a mnoha nesmrtelných scének, které zůstávají živé i po desetiletích od jejich vytvoření. Ať už jste nováčkem v jeho světě, nebo jeho dlouholetou fanynkou, zkuste si otestovat, co všechno o něm víte!

Kvíz: Seriál Chalupáři milují diváci i po padesáti letech. Otestujte se, jak dobře ho znáte vy

Léto bez něj si snad už ani neumíme představit. Seriál Chalupáři se na českých obrazovkách objevuje s železnou pravidelností a stále si nachází početné publikum, které příběhy dvou mužů v důchodu a jejich přátel pořád baví. Patříte mezi ně? A jak dobře seriál znáte?
svetzeny.cz
Zdroj článku