Preview: Fulham - Liverpool. Nejvyšší čas zabrat. Kloppova družina už nemá kam uhnout

Po dvojici porážek s Nottinghamem Forest a Newcastlem United, které hrozily zmařením sezony, se Fulham vrátil na správnou cestu, když naposledy zvítězil 2:0 na hřišti londýnského rivala West Hamu United. Svěřenci Marca Silvy mají nyní opět na dosah umístění v první desítce Premier League, což by se jim povedlo poprvé od ročníků 2010/11 a 2011/12.

Preview: Fulham - Liverpool. Nejvyšší čas zabrat. Kloppova družina už nemá kam uhnout

Cottagers by k dosažení tohoto cíle potřebovali silný závěr sezony, ale budou si věřit, protože ve třech z posledních pěti zápasů budou mít výhodu domácího prostředí. Na Craven Cottage získali v této sezoně dvojnásobný počet bodů (28) než na cestách (14), a to především díky houževnaté obraně, která zde inkasovala pouze 16krát, což je bilance, kterou překonaly pouze současné tři nejlepší týmy ligy.

Jedním z nich je i Liverpool. Přestože se uprostřed týdne v Evropské lize proti Atalantě (1:0) vrátil na vítěznou vlnu, vypadl ze soutěže poměrem 1:3 na zápasy. To završilo poměrně neúspěšné poslední týdny Reds, kteří v minulém kole Premier League prohráli 0:1 s Crystal Palace a ztratili v boji o titul na Arsenal a Manchester City.

Svěřenci Jürgena Kloppa nyní míří do hlavního města k prvnímu ze tří po sobě jdoucích venkovních ligových zápasů, v nichž by se mohli zapsat do historie, protože kdyby v každém z těchto soubojů dali gól, skórovali by ve 22 po sobě jdoucích venkovních ligových duelech vůbec poprvé. Větší zájem však bude o tři body, neboť z předešlých 13 vzájemných zápasů prohrál Liverpool pouze jeden (9-3-1).

Koho sledovat: Fulham může spoléhat na Williana, že ho dovede k prvnímu vítězství (0-1-2) proti Liverpoolu v této sezoně. Proti Red se trefil již čtyřikrát, včetně zásahu v semifinále Carabao Cupu. Trent Alexander-Arnold dal za Liverpool 18 gólů, což Reds nasměrovalo k 16 výhrám (16-1-1) a blýskl se i vítěznou trefou při triumfu 4:3 nad Fulhamem v podzimním utkání.

Zajímavost: Oba týmy skórovaly v osmi z posledních devíti duelů na Craven Cottage.