Leicester nakročil k návratu. Hrdinou Choudhury, v úterý se může slavit

Leicester zvládl napínavou bitvu s West Bromem a vrátil se do čela Championship. Jistotu návratu do Premier League ale vzhledem k neuvěřitelné vyrovnanosti tabulky druhé nejvyšší anglické ligy stále nemá. Teoreticky by nicméně mohl slavit už v úterý.

Leicester nakročil k návratu. Hrdinou Choudhury, v úterý se může slavit

Lišky ve včerejším utkání 44. kola přežily na domácí půdě ostrý nástup West Bromu a následně díky přesné střele Wilfreda Ndidiho udeřily. Klid mohl dát domácím v závěru půle Jamie Vardy, ovšem z nařízené penalty poslal míč jen do tyče.

Vardy své zaváhání napravil dvacet minut po startu druhé půle, West Brom ale duel zásluhou Wallace zdramatizoval. Vyrovnat nicméně nedokázal a Leicester tři body udržel. Po utkání poté oslavoval především Hamzu Choudhuryho, který hned třikrát odvrátil míč z brankové čáry domácích a odvedl obrovský kus práce. Lepšího hráče na hřišti zcela jistě nebylo.

Lišky tak po dvou porážkách konečně zvítězily a vrátily se na první místo ligové tabulky. Na druhý Ipswich mají dvoubodový náskok, na třetí Leeds United poté čtyřbodový.

A ačkoliv v závěru ztratily dech, při vhodné konstelaci by návrat do Premier League mohly oslavit už v úterý. V pondělní dohrávce 43. kola ovšem musí deváté Middlesbrough porazit Leeds a Leicester následně musí zvládnout domácí klání se čtvrtým Southamptonem.

Pokud se tak skutečně stane, bude mít Leicester v čele nedostižný náskok sedmi bodů na třetí Leeds při dvou zbývajících kolech.