Zprávu o smrti svého tatínka Josefa Laufera rozeslala hudebníkova jediná dcera Ester. „Táta odešel,“ stojí ve sdělení, které poslala přátelům a kolegům zesnulého umělce.

Informaci poté potvrdil i ředitel Divadla Broadway a dlouholetý kamarád Laufera, Oldřich Lichtenberg. „Podle Ester Pepa zemřel na zástavu srdce,“ prozradil Blesku.

Josef Laufer patřil v mládí mezi nejvíce sexy zpěváky u nás. Idol ženských srdcí byl španělsko - židovského původů tajil dech a šarm si udržoval šarm i v osmdesáti letech, než přišla osudná operace...

Umělec se narodil 11. srpna 1939 ve Francii ve městě v Sables d'Ollone. Jeho tatínek byl Čech židovského původu, který byl lékařem a maminka rodilá Španělka.

V roce 1965 vystudoval hereckou fakultu na pražské DAMU a ještě v dobách studií se poprvé objevil ve filmovém muzikálu Starci na chmelu.

Kariéra Laufera se poté rychle rozjela a následovaly další, nejen muzikálové role, například: Gentlemani, Toulavý Engelbert, Cirkus Humberto (Paolo), Tajná mise, Hamlet (Polonius) a další.

Laufer natočil za svou úspěšnou kariéru 10 gramofonových alb, účinkoval v nesčetně zábavných pořadech, měl vlastních show u nás i v zahraničí a kromě toho často působil také jako režisér.

Šance na zlepšení se po čase snižovaly

Jeho životní láskou byla kostýmní návrhářka Irena Greifová, s níž má zpěvák dceru Ester a nevlastního syna Karla Greifa.

Josef Laufer ještě na začátku roku 2020 sršel energií a dodělával muzikál pro děti Ostrov pokladů. Hudebník měl tehdy nastoupit do nemocnice na banální operaci chlopně, během ní ale došlo k zástavě srdce a lékaři ho museli uvést do umělého spánku.

Od té doby byl bývalý lamač dívčích srdcí v takzvaném vegetativním a nevnímal sebe ani své okolí. Do nemocnice za ním pravidelně docházela jeho dcera Ester, která do poslední chvilky nepřestávala věřit, že se její otec jednoho dne probudí. Šance se ale s přibývajících časem stále snižovali.

Josef Laufer během své hospitalizace promeškal smrt své manželky Ireny Greifové, která zemřela 22. prosince 2022 v soukromém zařízení na Malvazinkách, kde poslední roky bydlela.

Kolegové Josefa Laufera nejprve nejprve dlouhé měsíce čekali, zda se probere a bude moct uvést premiéru Ostrova pokladů. Nakonec ale po dvou letech projekt dokončili bez něj. V Divadle Broadway si na muzikál diváci mohli poprvé zajít 22. března 2022.

Přes všechna vroucná přání příbuzných, kamarádů i fanoušků se ale bohužel Laufer ze svého stavu již neprobral a nakonec v nemocnici zemřel na zástavu srdce.

Související články