Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Po trailech přes hory

Curleři Paulovi se po obratu v posledním endu s Novozélanďany dočkali na MS první výhry

Zuzana a Tomáš Paulovi se na mistrovství světa v curlingu smíšených dvojic dočkali ve třetím utkání první výhry. Manželský pár, který do turnaje v Östersundu vstoupil sobotní porážkou od Skotů, v neděli zdolal Novozélanďany Courtney Smithovou a Antona Hooda po obratu v závěru 8:6. Předtím podlehl v duelu manželských dvojic Kadrianě a Coltonu Lottovým z Kanady 3:8. Přímý přenos utkání s Austrálií nabídne v úterý od 17:55 ČT sport Plus.

Je nám líto, video expirovalo.
Fragment z utkání Česko – Nový Zéland

Český pár utkání s Novozélanďany rozhodl třemi body v závěrečném endu. Soupeř tím zůstal jako jediný v desetičlenné základní skupině B po třech kolech bez výhry. Kanaďané třikrát vyhráli a stoprocentní jsou také domácí Švédové, kteří budou v dalších dnech soupeři českého týmu stejně jako ještě Čína, Korea, Austrálie, USA a Nizozemsko.

Vítězové skupin projdou do semifinále, druhá a třetí dvojice budou o postup hrát v play-off. Český tým se aktuálně dělí o páté místo.

Paulovi před dvěma lety na olympijském turnaji v Pekingu vybojovali šesté místo a z MS mají z roku 2013 bronz. Na světovou scénu se vracejí i s ročním synem Matějem, kvůli němuž přerušili kariéru. Světový šampionát je zároveň šancí vybojovat body do olympijské kvalifikace.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články