Logo regionálního portálu rosicko.cz

Regionální zpravodajství

Do nové budovy školy v Rosicích bude od září jezdit speciální ranní okružní linka

Rosa
pondělí 22.4.2024

Ilustrační foto
Autor: Město Benešov

Nová škola není v centru města. Od září ji začnou navštěvovat žáci čtvrtých a pátých ročníků. Dopravní obslužnost v areálu je v současné době komplikovaná. Město Rosice investovalo do pořízení deseti veřejných parkovacích stání v přízemí parkovací desky. Dále se pracuje na realizaci dalšího parkování na pozemcích podél silnice před školou. Dopravní prostor u školy je však stísněný, proto se snažíme pro cesty do školy zařídit hromadnou dopravu.

Vedení města dojednalo s provozovatelem IDS JMK – Kordis vypravení ranní okružní linky, která od září obslouží vzdálenější části města. Trasa autobusu povede po zastávkách u nádraží, Husova, Brněnská, Trávníky a bude končit na zastávce Kamínky v čase 7.45. Tato zastávka je v bezpečném místě a pohodlné docházkové vzdálenosti od nové školy.

Pro dopravu do školy bude možno ze zastávky Brněnská využívat i další ranní spoj autobusu linky 405, která na zastávku Kamínky přijíždí v 7.19 nebo v 7.34.

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama