Logo regionálního portálu regionnamestsko.cz

Regionální zpravodajství

V Náměšti se v létě uskuteční první ročník Kempu vítězů. Zbývají poslední volná místa

Irča Kopuletá, Náměšťské listy
pondělí 22.4.2024

Ilustrační foto
Autor: Pexels.com

Adam Helcelet, reprezentant ve víceboji, a Denisa Rosolova Helceletová, vrcholová atletka, mistryně Evropy v běhu na 400 metrů zůstávají sportovně aktivní a pořádají tábory pro děti po celé republice.

Jak jste přišli na nápad zorganizovat tábor - Kemp vítězů?

Po Mistrovství světa v Londýně 2012 jsem věděla, že chci ukončit kariéru. Nikdy jsem přesně ale netušila, co bych mohla dělat, až ta doba nastane. Proto jsem ještě s dalšími 3 lidmi (včetně manžela Adama) založila projekt Kemp vítězů. Začínali jsme jedním víkendovým kempem, další rok, jsme se rozrostli na 3 kempy s max. 15 dětmi. Loni se nám podařilo mít v jednom městě dětí 60.

Jak moc velký tým pracuje na organizaci kempů?

Nyní se o vše staráme s Adamem sami a k sobě máme jednoho asistenta.

Jak se tvoří program pro pestrou cílovou skupinu dětí od šesti do patnácti let? A nemusí být nutně sportovci či atleti?

Děti rozdělujeme do skupin dle věku a každá skupina má svůj tréninkový plán. Toto rozdělení se nám ukázalo jako nejvhodnější, protože každá věková skupina potřebuje něco jiného. Co se týče programu kempu, který se každý rok mění, jsou děti rozděleny do týmu, které jsou složné tak, aby byly všechny skupiny vyrovnané. Letošní téma kempů je samozřejmě olympiáda a myslím si, že se bude na co těšit.

Jak se vám s dětmi na kempech obecně spolupracuje?

Každé dítě je jedinečné, někdy jsou děti samá radost, jindy je to trochu složitější kvůli povahám dětí. Naštěstí díky pojetí kempů, kde je naše hlavní motto Bavte se pohybem, děti nemají na zlobení ani pomyšlení.

Stalo se vám, že jste se potkali s velmi nadaným dítětem, že jste si řekli: Z tebe něco bude?

Ano, potkali jsme děti, u kterých jsme si řekli, že má velký talent. Snažíme se to odkomunikovat s rodiči, aby případně věděli, jak s dítětem dál spolupracovat. Protože ale máme dítě 5 dní v roce, záleží hlavně na jeho trenérech, případně rodině. Naším hlavním cílem je děti motivovat k pohybu a ukázat jim, že i když už třeba pravidelně trénujete, nemusí být tréninky nuda.

Starší děti zvyklé sportovat musí být nadšené, když mohou na kempech pracovat se sportovci, které znají z televize.

Přesně tak. Máme za to, že děti musí k někomu vzhlížet, někdo, kdo by je motivoval na sobě pracovat dále. Že i dítě z malého města se jednou bude moci dostat na Olympijské hry a třeba přivést jednu z medailí.

Na koho se mohou těšit budoucí účastníci letošních táborů?

Děti z Náměště se mohou těšit na mou maličkost. Věřím, že si to s dětmi užijeme a namotivuji je.

Na kempech se vedle fyzické stránky zaměřujete i na tu mentální. Můžete nám to přiblížit?

Spolupracujeme s Janem Mühlfeitem, který napsal několik knih o mentální přípravě dětí jak ve sportu, nebo třeba ve škole.

Každý rok si vybere město, které navštíví a všichni účastníci kempu mají samozřejmě vstup zdarma. Poslechnou si přednášku a následně mohou diskutovat o tématech, které je zajímají.

Vedle těchto kempů pro děti vedete i další podobné aktivity, jak to všechno stíháte a našli jste se v této sféře?

Adam kromě kempu stále sportuje, do toho letos končí studium MBA, takže toho má opravdu hodně. Já kromě dvou dětí ve věku 5 a 2 roky jsem se rozhodla jít cestou osobních tréninků, a mimo to mám ještě projekt, kdy pořádáme rodinné pobyty, kdy je o děti během celého dne postaráno v rámci animačního programu a já v případě zájmu trénuji rodiče.

Co byste vzkázali dětem, které jsou na kemp do Náměště přihlášené?

Že se mají na co těšit, zažijí týden pohybu her a výborných trenéru, s kterými není žádná nuda.

Kemp vítězů proběhne v termínu od 15. 7. do 19. 7. Přihlásit se můžete na: https://sport.kempvitezu.cz/akce/142-namest-nad-oslavou2024

TOP
MIKO Neslovice s.r.o. nabízí práci na pozici Strojník UNC, stavební dělník v obci Neslovice

Strojník UNC, stavební dělník

MIKO Neslovice s.r.o. Neslovice nabízí volné pracovní místo na plný úvazek (HPP, DPP, práce na IČO). ➤ Přijmeme:  strojníka UNC, ( popř. JCB 3CX) stavebního dělníka.Tel:602 772026,606 421419 dobrá platové podmínky, víkendy…

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama