Jarním paprskům sluší transparentní efekt barvy na rtech. Dá se vytvořit tak, že použijete svou oblíbenou rtěnku a zkombinujete ji s leskem na rty. Rtěnku naneste jen v tenké, nepříliš perfektní vrstvě, klidně jen poťukáním obarveného bříška prstu.

Lesk přidejte stejným způsobem, aby se obě líčidla promíchala. Ležérnost k tomu patří. Omlazuje, na rozdíl od přílišné dokonalosti.

Zdroj: Youtube

Tónovací lesky na rty jsou přirozené

Bez práce to máte, když si pořídíte tónovaný lesk na rty, tedy s přídavkem barvy. Efekt je šťavnatý, ale přirozený, takže se ani nemusíte bát, že vám nebude slušet barva, která se vám líbila ve stojanu v drogerii.

Pokud dostanete chuť vyzkoušet lesk, který se zbarvuje až na rtech, obvykle můžete čekat narůžovělý výsledek.

Olejové rtěnky se hodí pro suché rty

Možná vás překvapí, že lesk má obvykle větší výdrž než olej. Pokud nechcete pořád líčení doplňovat, vsaďte spíš na lesk a ještě mu vytvořte základnu, která jeho odolnost posílí.

Stačí orámovat a vykreslit plochu rtů konturovací tužkou a trochu rozmazat prstem. Oleje zase trochu vítězí silnějším pečováním, takže se hodí pro suché rty.

Šťavnatý efekt vykouzlí „jelly“ rtěnky

Jemný, šťavnatý efekt na rtech vykouzlí také rtěnky, které se řadí do skupiny „jelly“, konzistence připomíná ovocné želé na dortu. Nenechte se ovlivnit tím, že je to trendovka pro mladé holky, a nějakou si ulovte.

Zamiřte také do sekce pečujících balzámů, často ve složení bývají rostlinné oleje, které dělají sametový lesk a zvýrazní přirozenou barvu rtů.

Tři tipy navíc, které je dobré si vyzkoušet

  1. Jestli chcete vědět, jak bude nové líčidlo vypadat na rtech, nezkoušejte tester na rtech, hrozí přenos bakterií. Ale když si lesk nanesete na bříško ukazováčku, které má barvu podobnou rtům, usnadníte si rozhodování bezpečněji.
  2. Velmi hezký lesk na nanesené rtěnce vytvoří klasická vazelína.
  3. Barevný lesk či olej funguje i jako přirozená tvářenka. Ovšem nesnese se s pudrem.

Zdroj: časopis Vlasta, byrdie.com, youtube.com

Související články