Zlato si z Kladrub nad Labem odváží Austrálie

22. 4. 2024 Redakce Equichannel Autor fotek: Lucie Macáková Zdroj: NHK URL zdroje: www.nhkladruby.cz

Devatenáctý ročník Rudolfova poháru má své vítěze.

V královské kategorii čtyřspřeží 4* WcupQ si nejlépe mezi kužely vedl australský závodník Boyd Exell, který zajel čistou jízdu ve stanoveném časovém limitu v čase 193,76 s. Druhé místo si odváží Koos de Ronde z Nizozemí za bezchybnou jízdu v čase 194,51 s. Bez penalizace zajel i třetí jezdec, reprezentant Rakouska, Daniel Schneiders, který zaostal za druhou příčkou o pouhých 0,92 s.

Ve stejném pořadí se jezdci umístili i v kombinované soutěži všech tří disciplín – drezury, maratonu a parkuru. Zlato si z Kladrub nad Labem odváží šestinásobný mistr světa a desetinásobný vítěz Světového poháru vozataj Boyd Exell za výkon 134,69 tr. b.

Nejlepší z Čechů byl v překážkové jízdě čtvrtý Radek Nesvačil, který si po jedenáctém místě v drezuře a šestém místě v maratonu odváží konečné páté místo. Reprezentant národního hřebčína Jiří Nesvačil jr. skončil dvakrát v TOP 10, po šestém místě v drezuře projel nedělní parkur jako devátý. V součtu všech tří dílčích disciplín obsadil v konkurenci 30 čtyřspřeží celkovou šestnáctou pozici.

V Poháru národů se pořadí po prvních soutěžních dnech nezměnilo. Zlato bere Austrálie, stříbro Německo a bronz Belgie.

V soutěži dvojspřeží CAI3* vyhrál Lars Schwitte z Německa. Do TOP 10 se z Čechů dostali pouze devátý Jaroslav Kohout junior a desátý Alexandr Soukup.

Vítězství v kategorii CAI3* jednospřeží získal Alexander Bösch z Rakouska. Šestá byla Markéta Sedlinská a sedmý Daniel Bejr, který se svým druhým koněm dokončil desátý.

Jednospřeží CAI2* vyhrála Weronika Kwiatek z Polska, druhý byl Josef Kolář a třetí Jiří Ziegler.

Soutěž dvojspřeží CAI2* měla jen dva účastníky. Michal Žák v ní porazil Němku Marii Baur o dvacet pět bodů.

V soutěži CAI3* - P2 dvojspřeží pony zvítězil Sven Böcking z Německa. Nejlepší z Čechů byl Aleš Fiala, který se umístil na desátém místě.

Kompletní výsledky jsou uveřejněny na webových stránkách Rudolfova poháru.

Podobné články

Devatenáctý ročník mezinárodních závodů spřežení Rudolfův pohár započal přesně v den, kdy slaví svátek Rudolf, tedy 17. dubna a trval až do 21. dubna…

Mezinárodní vozatajské závody CAI Kladruby 2024, jejichž součástí je i Světový pohár a Pohár národů čtyřspřeží, byly zahájeny!