Vychytané nuly ve druhé lize? Jedničky Dukly a Táborska absolvují tak trochu vlastní soutěž

Vychytané nuly ve druhé lize? Jedničky Dukly a Táborska absolvují tak trochu vlastní soutěž

Ve čtyřiadvacátém kole FORTUNA:NÁRODNÍ LIGY vychytal nulu pouze jeden jediný brankář, kterým byl Jan Šťovíček, jehož Dukla si přivezla z půdy Hanácké Slavie Kroměříž dvougólové vítězství a zvýšila svůj náskok na čele druholigové tabulky na čtyři body.

Pro nezpochybnitelnou jedničku dejvického mužstva se jednalo o páté čisté konto v jarní části. Předtím nepustil míč za záda proti Opavě, Líšni, Viktorii Žižkov a Varnsdorfu.

Jak připomíná server fnliga.cz, čtyřiadvacetiletý gólman s minulostí v třetiligovém Slovanu Velvary už má za sebou od startu ročníku 2023/2024 hned dvanáct čistých zápasů a díky této bilanci ho je možno zastihnout v čele brankářů s nejvíce nasbíranými nulami.

Druhým mužem pořadí je o čtyři roky starší zástupce třetího Táborska Martin Pastornický, jenž stejně jako svěřenec Petra Rady odchytal v rozjeté sezoně všech 2160 minut čistého času a dokonce obdržel o jeho branku méně (22) než zmíněný brankář Dukly (23).

Nejproduktivnější tým druhé ligy? Ani Dukla, ani Vyškov, nýbrž hladová družina Loučky se Sparvem

V posledních šesti soubojích F:NL už to pravděpodobně bude jen a pouze o souboji těchto dvou brankářů. Zatímco Dukla bude chtít pokračovat ve spanilé jízdě na Julisce proti olomoucké rezervě, Táborsko se na jihu země pokusí vynulovat Líšeň.

Třetí je zatím příbramský mladík Marin Melichar, který však drtivou většinu ze svých sedmi čistých kont nasbíral v průběhu podzimu a v odvetné části ročníku vše zamkl pouze v březnu proti kroměřížskému nováčkovi.

Více branek než třiadvacetiletý Melichar (30) navíc v soutěži obdrželi pouze tři strážci svatyně, a sice Jakub Dostál z Kroměříže (31), Jiří Floder z Chrudimi a Martin Vaňák z Varnsdorfu. Pakliže by si chtěl bronzovou pozici pojistit, na konci dubna by si potřeboval připsat nulu na půdě Chrudimi. Vyškovský Jan Stejskal i Tomáš Vajner z Líšně jsou přeci jen zpět jen o jedno čisté konto.

Čistá konta ve F:NL:

12 - Jan Šťovíček (Dukla)
11 - Martin Pastornický (Táborsko)
7 - Martin Melichar (Příbram)
6 - Jan Stejskal (Vyškov)
6 - Tomáš Vajner (Líšeň)

Foto: FC SILON Táborsko