Huis van Afgevaardigden neemt wetsvoorstel aan voor mogelijk verbod op TikTok

De vorige TikTok ban wet werd afgelopen maand aangenomen, maar kwam niet door de Senaat.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.

De kans is opnieuw aanwezig dat TikTok wordt verbannen uit de Verenigde Staten. Er ligt een wetsvoorstel op tafel bij het Amerikaans Congres, nadat het Huis van Afgevaardigden een wetsvoorstel heeft aangenomen waarbij TikTok kan worden verbannen wanneer de app niet uit Chinese handen blijft.

De 21st Century Peace through Strength Act bundelt daarnaast een aantal andere dingen, zoals steun voor Oekraïne en Israel. De stemming wat betreft het voorstel resulteerde in een uitslag van 360-58. Afgelopen maand kwam een wet voor een TikTok ban ook al door het lagerhuis van het Congres, maar wist het niet succesvol door het Senaat te komen.

A second bill banning TikTok passed today in the House of Reps by a vote of 360-58
Een tweede wet voor een TikTok ban kwam succesvol door het Huis van Afgevaardigden.

De wet verandert ook de deadline voor ByteDance om de app te verkopen binnen de VS, waardoor het bedrijf negen maanden krijgt in plaats van de eerder genoemde zes maanden. ByteDance dient TikTok te verkopen aan een ander bedrijf of aan een investeringsgroep. De wet stelt dat dit met 90 dagen kan worden verlengd zodra een verkoop dichtbij lijkt.

Hoewel de vorige wet niet door de Senaat kwam lijkt dit voorstel meer kans te hebben omdat het is gebundeld met steun voor bondgenoten van de Verenigde Staten. Opvallend genoeg zit het team van President Biden ondanks het steunen van het wetsvoorstel wel op de app zelf om campagne te voeren voorafgaand aan de verkiezingen van 2024.


Tom van Stam is naast hoofdredacteur bij IGN groot liefhebber van Elden Ring, Star Wars en voetbal. Probeert alles te spelen, slaagt daar zelden in. Volg hem hier op X/Twitter.

Wanneer je iets vanuit dit artikel koopt, krijgt IGN Benelux mogelijk een deel van de inkomsten.
In dit artikel
Gerelateerde artikelen
Reacties