V Barce cítí obrovskou nespravedlnost. Pokud chceme být nejlepší ligou světa, musíme využívat nejlepší technologie, zlobí se Xavi

V Barce cítí obrovskou nespravedlnost. Pokud chceme být nejlepší ligou světa, musíme využívat nejlepší technologie, zlobí se Xavi
OBSAHUJE OHLASY

Trenér Barcelony Xavi cítil po prohraném El Clásiku na hřišti Realu Madrid křivdu kvůli neuznanému gólu Lamina Yamala z prvního poločasu. Podle kouče Katalánců byl míč celým objemem za brankovou čárou, videorozhodčí ale průkazný záběr nenašel. Obhájci titulu proti odvěkému rivalovi dvakrát vedli, nakonec mu však podlehli 2:3 a šest kol před koncem španělské ligy na něj ztrácejí ze druhého místa 11 bodů.

Barcelonu poslal do vedení hlavou po rohovém kopu Andreas Christensen, brzy ale srovnal z penalty Vinícius Júnior. Sporný moment nastal v 28. minutě po dalším rohu, kdy mladíček Yamal patičkou prodloužil míč a brankář Andrij Lunin zasáhl až v poslední chvíli.

"Cítím obrovskou nespravedlnost, všichni to viděli. Tohle jsou bohužel rozhodnutí sudích, při kterých jsme bezmocní, nemůžeme je ovlivnit," citovala Xaviho agentura Reuters.

Parádní El Clásico. Barcelona dvakrát vedla, ale v závěru opět neuhlídala Bellinghama. Náskok Realu narostl na 11 bodů

Španělská liga jako jediná z elitních evropských soutěží nepoužívá gólovou technologii, jež rozpozná přesnou polohu míče. "Pokud chceme být nejlepší ligou světa, musíme využívat nejlepší technologie," přidal čtyřiačtyřicetiletý bývalý záložník Barcelony, jenž po sezoně u týmu skončí.

Katalánci vedli ještě jednou ve druhé půli po trefě Fermína Lópeze, znovu ale vyrovnal Lucas Vázquez a obrat zařídil v nastavení Jude Bellingham. "Hráli jsme venku proti Realu Madrid, přesto jsme byli lepším týmem. Podali jsme dobrý výkon a zasloužili jsme si tři body," uvedl Xavi.

Thiago Silva se asi s kariérou nerozloučí v Chelsea. Cítím, že mám před sebou ještě pár let, tvrdí brazilský nestor

Barcelona s největší pravděpodobností zakončí sezonu bez trofeje, minulý týden totiž vypadla ve čtvrtfinále Ligy mistrů s Paris St. Germain. Navíc prohrála všechna tři El Clásica v ročníku. Real na podzim v lize uspěl na hřišti rivala 2:1 a v lednu ho deklasoval v Superpoháru v Rijádu 4:1.

Foto: FC Barcelona