Kdybych se choval jako hulvát, už to nejsem já, byla by to maska, říká Mejdr. Co radí mladým hráčům?

Kdybych se choval jako hulvát, už to nejsem já, byla by to maska, říká Mejdr. Co radí mladým hráčům?
OBSAHUJE VIDEO

381 odehraných minut ve FORTUNA:LIZE, 270 minut ve druhé lize, 136 minut v MOL Cupu a 133 minut v předkole Ligy mistrů. Přesně taková je bilance sparťanského krajního obránce Jana Mejdra v soutěžním ročníku 2023/2024.

Byť se na první pohled mohlo zdát, že je v epet ARENĚ pouze věčným náhradníkem, který jen čeká na šanci, něco už se mu přeci jen povedlo odehrát také v jeho druhé sezoně na Praze 7.

Bývalý hráč Dukly, Sokolova či Hradce Králové nedávno navštívil podcast "Kdo to může říct", jehož autorem je YouTuber a jeden z předním tuzemských skateboardistů David Luu a byť je dialog zavedl zejména do mimofotbalových témat, v rámci motivace zazněly i rady pro začínající fotbalisty...

"Je důležité nebát se dělat chyby. Chyby vás posunou. Ani by se to vlastně nemělo nazývat chybami. Jde o nějakou lekci," ozřejmil mistr české ligy ze sezony 2022/2023.

Sám si živě pamatuje, že se bál chybovat. "Kolikrát jsem ani nechtěl využít šanci, protože jsem to nechtěl pokazit. V mládí jsem byl takový a byla to strašná chyba, protože jen vy se z toho můžete ponaučit a posunout," podotkl syn Pavla Mejdra, jenž svého času působil Ve Viktorii Plzeň či Dynamu České Budějovice.

Cvičení, stravu a podobné záležitosti by nechal na samotných lidech. Zastává názor, že na dotyčné věci by si každý měl přijít sám. To samé na hřišti ohledně postů a dalších věcí. "Nejsem ten geniální fotbalista, který by měl co radit. Jen mám svůj styl, se kterým jsem to někam dotáhl," doplnil.

Negativní věcí je dle jeho slov malé sebevědomí, které pramení z historie. Nastupující generace je na tom však už lépe. "Já kdybych se choval jako z*rd, tak to nejsem já. Už by to byla maska," neměl problém přiznat svěřenec dánského kouče Briana Priskeho.

Současná generace už je však zase trochu jiná a sám to vidí na svém mladším sourozenci. "To už je ta generace, v níž mladí dokáží být z*rdi. Dnešní mládež je ráznější a drzejší. Jen je to třeba skloubit s disciplínou. Aby měli nastavené zrcadlo. Když to zrekapituluju - nebát se dělat chyby a být sebevědomý. Už jste to udělali tolikrát, že přece nemůžete být idioti, abyste to udělali znova," líčil sparťan.

Foto: AC Sparta Praha