Ústní voda je velice dobře vyvinuté sterilní antiseptikum. Byla předurčena primárně k osvěžení úst a dechu, ale má spoustu dalších využití. A je v ní začleněno mnoho užitečných látek. Těmi jsou například tymián, likér nebo eukalyptus. A právě proto se s ústní vodou nemusíte limitovat na používání v koupelně, ale při dalších situacích vám může přijít vhod.

Proběhla anketa Receptáře!

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Zdroj: Youtube

Využití ústní vody

Všichni víme, že ústní voda se používá v ústech, jak název napovídá. Věděli jste ale, že ji můžete použít i na vlasy? Je totiž schopna vás zbavit lupů lépe než kterýkoliv šampon. Stačí si jen udělat listerinovou masáž hlavy.

Naneste malé množství na pokožku hlavy a masírujte. Poté si obalte vlasy do ručníku a nechte čtvrt hodinky působit, jako kdybyste měli na hlavě masku na vlasy. Poté si vlasy umyjte a lupy budou pryč.

Pomocí listerinu můžete také vyčistit vaši toaletu. Ano, je opravdu víceúčelový, jelikož skvěle sterilizuje zápach v jakékoliv formě. Nalijte tudíž ústní vodu do mísy a poté pomocí štětky vyčistěte toaletu. Díky mnohým složkám ústní vody pak bude vaše toaleta naprosto zářit čistotou a bude bez jakéhokoliv nepříjemného zápachu.

Pomoc při pocení

Jelikož se v posledním měsíci velice oteplilo, více a více lidí se začíná potit. Když nemáte po ruce deodorant, je to dost nepříjemná situace jak pro okolí, tak pro vás. Ale dokonce i s pocením vám může ústní voda dokonale pomoci.

Jak už bylo zmíněno, eliminuje pachy opravdu všeho druhu, což znamená, že stačí nanést opravdu malé množství na vatový tampon. Poté jej jen aplikujete do podpaží a máte po starostech. Za další vás dokonce i v dané oblasti osvěží, jelikož ústní voda je ve většině případů studená.

Související články

Zdroje: www.smili.cz, m.magazinplus.cz