Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
FORTUNA: NÁRODNÍ LIGA 2023/2024

Steelers otočili zápas v Přerově, Znojmo rozdrtilo Ústí nad Labem

Ostravští Steelers šli do zápasu 4. kola Snapbacks ligy amerického fotbalu na hřišti Přerova Mammoths v roli jasného favorita. Nakonec ale museli otáčet nepříznivé skóre a až díky dvěma touchdownům ve čtvrté čtvrtině zvítězili 28:15. Jednoznačnou výhru si připsali hráči Znojma Knights, kteří smetli ústecké Blades 47:0.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Přerov – Ostrava

Ostravě se vstup do zápasu vůbec nevydařil. Po třech akcích útoku byli Steelers donuceni odkopávat a domácímu Lubomíru Dohnalovi se podařilo zblokovat odkop, kterého se zmocnil Jiří Kolečář a doběhl si pro touchdown.

Také při druhém útočném pokusu hosté chybovali. Quarterback Patrik Puchala nedokázal zpracovat snap a volného míče se zmocnila obrana Mammoths, která dala svému útoku skvělou pozici na hřišti.

Útok Mammoths se ale letos trápí, což potvrdil také nevyužitou příležitostí pro navýšení skóre a Michal Stoklásek svou přihrávkou našel pouze ruce Jakuba Tröstera z Ostravy.

Ostravský útok si vzápětí vybral další smolný moment. Po faulu ve vlastní endzóně získal Přerov 2 body za safety, čímž navýšil skóre na 9:0.

Mammoths se navíc dostali zpět na míč a dokázali se dostat k bezprostřední blízkosti endzóny soupeře. Nadějné snažení útoku domácích skončilo neúspěšným pokusem o field goal.

Na konci první čtvrtiny se obraně Steelers podařilo vyrazit míč Jakubovi Smolíkovi a útok Steelers se dostal na hřiště pouze 10 yardů od endzóny. Tuto příležitost ale Steelers nedokázali využít a Mammoths drželi překvapivé vedení 9:0.

Hned v úvodu druhé čtvrtiny si velkou chybu připsali Mammoths. Při odkopu se míč dostal přes odkopávajícího hráče až do vlastní endzóny a domácí dokázali dostat míč jen tři yardy od ní.

Steelers využili darované příležitosti, když Patrik Puchala hodil krátký pas na Přemysla Pekaru, který si již našel cestu do endzóny.

Také Steelers se nevyvarovali darování skvělé pozice soupeři. Josef Škerko nezpracoval přihrávku dozadu od Puchaly a volný míč zalehl přerovský Martin Tvaróg pouze 11 yardů od endzóny soupeře. Útok Mammoths přetavil výhodnou pozici v touchdown Filipa Novotného.

Mammoths se z vedení 15:7 neradovali dlouho. Puchala totiž dlouhým pasem našel Jakuba Řeháčka, který utekl celé obraně a 76yardovým touchdownem snížil na rozdíl jednoho bodu.

Druhý poločas už v útoku patřil pouze ostravskému týmu. Na post quarterbacka se dostal sedmnáctiletý Amos Feranec, který na začátku závěrečné čtvrtiny otočil vývoj zápasu tříyardovým touchdownem.

Krátce poté navýšil na konečných 28:15 pasem na Jiřího Šimečku, který se dostal s míčem do endzóny. Steelers zůstávají jediným týmem soutěže bez prohry.

Jednoznačný průběh měl zápas mezi Znojmem Knights a Ústí nad Labem Blades. Útok Blades má v letošním ročníku problém s produktivitou útoku, což se potvrdilo také proti Knights a Blades stejně jako před týdnem proti Pardubicím neskórovali ani bod.

Naopak Knights si v průběhu zápasu připsali hned 7 touchdownů. Pět z nich skórovali po zemi Stanislav Benc, Dominik Dvorský a Volodymyr Hrynkiv, který si připsal i pasový touchdown na Jacoba Kerina.

Touchdown slavili Knights také ze special týmu, kdy po zblokovaném odkopu dostal míč do endzóny Ondřej Dohnal.

Jihomoravané si došli pro výhru 47:0 a v tabulce se v počtu výher dotáhli na Nitru Knights a Bratislavu Monarchs. Blades stále čekají na první výhru v sezoně.

Výsledky 4. kola Snapbacks ligy:

Přerov Mammoths – Ostrava Steelers 15:28, Znojmo Knights – Ústí nad Labem Blades 47:0.

Zdroj
caaf.cz

Hlavní zprávy

Nejčtenější články