Herní obr Embracer se dělí. České Kingdom Come skončí v jedné firmě s Pánem prstenů

Kingdom Come: Deliverance 2

Kingdom Come: Deliverance 2 Zdroj: Warhorse Studios

Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
Kingdom Come: Deliverance 2
6
Fotogalerie

Jméno Embracer Group jste v posledních letech mohli vidět jako účastníka řady akvizicí herních studií. Strategie nabalování stále většího množství vývojářských týmu se ale očividně nevyplatila. Embracer nedávno prošel restrukturalizací, což vyústilo ve velké propouštění, nyní přicházejí další kroky. Embracer se rozděluje na trojici samostatných, na burze obchodovaných subjektů. 

Článek vyšel na Doupě.cz.

Rozdělení má zajistit to, že se každá část bude moci lépe soustředit na své cíle. Pod jménem Asmodee Group se schovají veškeré záležitosti týkající se deskových her. Coffee Stain & Friends zahrnuje AA herní tituly a free-to-play hry pro PC, konzole a mobily.

Z českého pohledu je nejzajímavější třetí společnost Middle-earth Enterprises & Friends. Pod ni spadají AAA projekty. Podle názvu je jasné, že značka Pána prstenů bude v jejich rukách. Vedle toho jsou ale součástí také studia Eidos Montreal, Crystal Dynamics a mimo jiné také české Warhorse Studios.

Video placeholde
Trailer ke hře Kingdom Come: Deliverance II. • Warhorse Studios/Youtube

U Kingdom Come: Deliverance II ale stále uvidíte jako vydavatele Plaion, který ve struktuře skupiny stále má své místo. Není to ale celé jen o hrách. Součástí této skupiny je také komiksové vydavatelství Dark Horse.

Studia, která pod Embracer spadají, mají ve vývoji řadu očekávaných titulů. U nás to bude samozřejmě již zmíněný druhý díl hitu Kingdom Come, ale nesmíme zapomínat třeba na předělávku prvního dílu série Gothic, další Tomb Raider nebo Killing Floor 3, pokračování krvavé kooperační akce.