Kaufland myslí na zeleň, společně s městem vysázel 26 habrů

TISKOVÁ ZPRÁVA
Kaufland myslí na zeleň, společně s městem vysázel 26 habrů
 

 
 
Vyškov, 23. dubna 2024 – Vytvoří zelenou bariéru mezi hřbitovní zdí a obchodním centrem. Vyškovská radnice provedla v polovině dubna výsadbu 26 kusů habru obecného. Stromy zakoupila na základě smlouvy o spolupráci obchodní společnost Kaufland Česká republika.

Sázení proběhlo na trojúhelníkovém pozemku za obchodním domem. Iniciativu vyvolalo město. „Se zástupci společnosti jsme před nějakou dobou jednali, zda by se na záměru nepodílela. Nakonec pořídila stromky k výsadbě v celkové hodnotě 80 tisíc korun. Po vzájemné domluvě jde o habry, které mají pyramidální růst, kmen probíhá středem celé koruny, větve a tím i celá koruna se směrem k vrcholu stromu postupně zkracují a zmenšují. Do úzkého prostoru se tak optimálně hodí, a to i z důvodu rozčlenění jednolité stěny. Na nás bylo zajistit výsadbu a čeká nás údržba po dobu pěti let,“ okomentoval spolupráci místostarosta Vyškova Roman Celý.

Připomněl, že město za vyhloubení výsadbových jam, kůly, obměnu hlíny, zamulčování či samotnou výsadbu zaplatilo zhruba stejně vysokou sumu. „V místech, kde podnikáme, chceme být dobrým sousedem, a proto napomáháme různým projektům a aktivitám na podporu zlepšení a zkvalitnění života v blízkém okolí. Jsme rádi, že jsme mohli přispět k výsadbě habrů a vytvořit příjemnější prostředí vedle naší prodejny,“ řekl za společnost Kaufland vedoucí oblasti rozvoje nemovitostí Tomáš Dadej.

Dřeviny jsou vysoké mezi 150 a 175 centimetry. „Je to milé gesto, podařil se udělat další kousek práce pro zlepšení životního prostředí a zvýšení kvality života v našem městě. Stromořadí navíc opticky oddělí pietní prostor hřbitova od komerční zóny,“ ocenil místostarosta Celý.
 
Zodpovídá: Bc. Michal Kočí
Vytvořeno / změněno: 23.4.2024 / 23.4.2024

Počet návštěv: 159
 

Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém