Metropolis prináša do Bratislavy kus Paríža či Londýna

  • V bratislavskom downtowne sa naplno prejavuje trend návratu k bývaniu v centrách metropol
  • Vysoký dopyt po lukratívnom bývaní v tejto štvrti reflektuje, čo si mesto a jeho obyvatelia predstavujú pod pojmom kvalitného moderného bývania
  • Príkladom je Metropolis - inteligentný a estetický projekt, ktorý sa prispôsobí individuálnym potrebám svojich obyvateľov a ich snom
metrop
Mint Investments
  • V bratislavskom downtowne sa naplno prejavuje trend návratu k bývaniu v centrách metropol
  • Vysoký dopyt po lukratívnom bývaní v tejto štvrti reflektuje, čo si mesto a jeho obyvatelia predstavujú pod pojmom kvalitného moderného bývania
  • Príkladom je Metropolis - inteligentný a estetický projekt, ktorý sa prispôsobí individuálnym potrebám svojich obyvateľov a ich snom

Metropolis je architektonickým oživením na tvári mesta

Bratislavský downtown sa formuje ako moderná štvrť, v ktorej sa bude žiť zdravo, efektívne a ekologicky. Hoci ju mnohí prirovnávajú k slovenskému „Manhattanu“, nehrá sa na rušné americké miesto, ale zachováva si európsku eleganciu a štýl.

Architekti a developeri obytných budov sa  v bratislavskom novom centre zameriavajú najmä na zážitok z bývania a života v meste. Najlepšou verziou spojenia architektúry a  zážitku je projekt Metropolis, ktorý je v tejto lokalite dizajnovo najvýraznejší.

Sympatie a záujem si získal nielen zo strany kupujúcich, ale aj verejnosti, ktorá uvítala architektonické M-ko ako efektný fotogenický prírastok na panoráme mesta.

„Ja osobne, keby som žil v Bratislave, tak by som chcel bývať v tej supermodernej oblasti. Downtown má iný náboj, je tam dynamické a inšpiratívne prostredie,“ vyznáva Sebastien Dejanovski, developer projektu Metropolis. 

Metropolis prináša radosť a pohodu vďaka najmodernejším technológiám

Aké inovácie spojené s bývaním možno očakávať v Metropolise? V projekte sú reprezentované špičkovými technológiami rekuperácie, stropného chladenia a vykurovania, ktorých účinnosť je overená z používania vo veľkých európskych metropolách. V interiéroch bytov vytvárajú mimoriadne zdravé prostredie, pričom spĺňajú najvyššie kritériá udržateľnosti pri súčasne vysokej energetickej úspore.

Pre dokonalý komfort je možné vďaka inteligentnej regulácii v každej miestnosti nastaviť individuálnu teplotu. Rekuperačný systém značky WOLF patrí medzi najšpičkovejšie vo svojom segmente.

Vďaka nemu sa vzduch v miestnostiach sústavne vymieňa a čistí a zaručí tak neustály prívod čerstvého vzduchu aj bez vetrania. Navyše je vybavený antialergickým filtrom, ktorý zachytí alergény ako sú rôzne pele, prach, častice splodín a dokonca baktérie a vírusy.

„Moderný dom by mal ponúknuť také technológie, ktoré jeho obyvateľom zjednodušia život. Ľudia čoraz viac požadujú inteligentné a jednoduché veci. Vážia si svoj čas oveľa viac ako kedysi. Toto sa musí odraziť aj na bývaní, aby funkcie a služby domu či bytu obyvateľom ušetrili čas. Moderné bývanie by malo byť tiež nenáročné na údržbu a malo by prinášať ľuďom radosť,“ zdôrazňuje Juraj Sonlajtner, architekt projektu Metropolis.

Projekt, ktorý si môže dovoliť luxus v podobe klasických materiálov

Mať v dnešnej dobe bytové priečky z pálenej tehly sa považuje za luxus aj v tých najväčších svetových metropolách. Byt, ktorý je takto postavený, celkom inak dýcha, inak sa v ňom vetrá a prispôsobuje sa tepelne nárokom obyvateľov.

Pálená tehla má zároveň lepšiu zvukovoizolačnú funkciu. Zvyšuje komfort bývania aj tým, že sa v byte zníži počuteľnosť zvukov z chodby či susedných miestností. Obyvatelia si tak môžu užívať radosti každodenného života bez toho, aby hudbou či inak obmedzovali život svojich susedom.

Jedinečné predzáhradky a parčík podľa vzoru európskych metropol

Súčasťou projektu je vlastný zelený parčík v zadnej časti stavby. Pri navrhovaní dizajnu sa tvorcovia inšpirovali privátnymi záhradami parížskych či londýnskych vnútroblokov.

Luxusný výhľad do tejto zelenej časti domu bude mať aj niekoľko bytov s predzáhradkami. Tie budú pýchou Metropolisu a zároveň unikátom v downtowne. Na vizualizáciách je možné vidieť, že zeleň je estetickým motívom celého projektu a nesie sa terasami až po strechu.

Lahodná káva na peknom bulvári a pohodový život v meste – ako z dobrého filmu

Prvé dve podlažia sú vyčlenené pre obchodné prevádzky, ktoré budú ponúkať zaujímavý sortiment a služby. Obyvatelia Metropolisu tu budú mať poruke všetko, čo potrebujú pre svoj každodenný život – medicínske centrum, gurmánske potraviny, kozmetické služby či kaviareň.

Mať byt s terasou nad kaviarňou s pohľadom do živej ulice je snom mnohých ľudí, a pripomína radostné scény zo svetoznámych filmov. Metropolis spĺňa presne túto predstavu o pohodovom a modernom bývaní v centre pulzujúceho mesta.

Viac o METROPOLISE →

O developerovi Mint Investments

Skupina Mint, ktorej súčasťou je Mint Investments pôsobí na trhu developmentu, správy nehnuteľností a investícií viac ako 20 rokov, pričom sa zameriava na komerčné nehnuteľnosti ale aj na rezidencie na predaj či nájomné bývanie. S portfóliom v hodnote viac ako 1 miliardu EUR sa radí medzi popredných investorov do nehnuteľností v strednej a východnej Európe.

Sídli v Prahe, kde realizuje väčšinu svojich obchodných aktivít. Už v roku 2022 získal prestížne ocenenie CIJ Awards v kategórii Best Residential Upcoming Development.

V roku 2023 získal ďalšie ocenenie CIJ Awards v kategóriách Best Asset Management Company of the Year, ako najlepší správca majetku v sektore nehnuteľností, a Best Performing Real Estate Property Fund of the Year, za najlepší nehnuteľnostný fond pre širokú verejnosť.

Najnovšie videá

Teraz najčítanejšie

Aktuálne čítajú

Trendové videá