Chantal Poullain popisuje první setkání s Bolkem Polívkou jako lásku na první pohled.

„Mnozí se podivují, jak to takhle mohu říkat. I pro mě je to velká záhada, ale takhle se to stalo. Zamilovala jsem se do něj ve vteřině,“ zavzpomínala rodačka z francouzské Marseille pro Prima CNN.

I když byla v té době Poullain ještě studentkou divadelní akademie a měla spoustu vlastních plánů, rozhodla se za hercem přestěhovat do tehdejšího komunistického Československa.

„Měla jsem jasno. Jdu za ním,“ popsala charismatická umělkyně s tím, že jeden čas uvažovala o tom, že by se mohl Polívka naopak s ní bydlet ve Francii, záhy jí ale došlo, že by to nebylo nejlepší řešení.

„Velmi brzy jsem pochopila, že ten člověk má tak silné kořeny, že to nepůjde. Nikdy jsem to od něj ani nežádala, protože jsem věděla, že nebude šťastný. Trpěl by,“ vysvětlila Poullain.

Pro Bolka jsem nic neobětovala

Po příjezdu do Československa bylo pro Chantal bylo nejtěžší naučit se jazyk. Změna ovšem byla také v lidech, zatímco ve slunné Marseille se na ulici usmívali, v Čechách čelila protáhlým obličejům naštvaných občanů.

„V těchto momentech si člověk říkal: ‚Co tady dělám?‘ Jakmile jsem se ale vracela domů za Bolkem, všechna lítost zmizela. Adaptovala jsem se. Omezila svou gestikulaci a změnila i způsob oblékání. Dřív jsem byla taková veselá,“ popsala herečka své začátky v cizí zemi.

Přestože zahodila ze dne na den svůj původní život, jako oběť to prý Chantal rozhodně nepovažuje.

„Pro Bolka jsem nic neobětovala. Chtěla jsem být šťastná a to jsem mohla jedině se svou láskou,“ tvrdí Poullain, která s Polívkou nakonec prožila krásných patnáct let a má s ním společného syna Vladimíra.

V roce 2002 se manželé rozvedli. „Naše cesty se časem rozešly. Bolek chtěl něco, na co jsem ještě nebyla připravena. Potřebovala jsem čas. Nikdy to ale není chyba jednoho, vždy za rozchod mohou dva,“ uvedla herečka.

Po rozvodu Chantal zvažovala, zda se vrátí do rodné Francie, nebo zkusí začít v Čechách od nuly. Nakonec se rozhodla zůstat a to hlavně kvůli synovi, aby měl pravidelný kontakt se svým otcem.

„Nechtěla jsem vzít synovi rodinu. Věděla jsem, že pokud se přestěhujeme, bude vídat svého otce možná jednou za rok na dovolené. A tohle jsem pro něj nechtěla. Modlila jsem se, aby mi pomohl osud. Netrvalo to moc dlouho a dostala jsem nabídku v hradeckém divadle do představení Romeo a Julie ve verších, a pak už to jelo,“ vrátila se Poullain do minulosti.

Ačkoliv to pro ni bylo tehdy kvůli jazykové bariéře velmi náročné, nabídku přesto jen přijala. „Brala jsem to jako challenge. Bydlela jsem celý týden v divadle a zkoušela. Byl to další důvod, proč zůstat v Česku. Pak se to rozeběhlo. Nerada tlačím na věci, ale také nerada sedím na pr*eli a čekám,“ dodala herečka.

I mnoho let od rozvodu má Poullain k Polívkovi velmi blízko. „Máme hezké vztahy, a myslím, že se to povedlo jen tak mimochodem. Nijak jsme se o to ani nesnažili, vyplynulo to samo z našeho chování, z naší lásky a možná také z přiškrcené sebelásky,“ tvrdí oblíbený herec.

Herečka se dokonce netají tím, že ke svému ex stále chová vřelé city. „Odjakživa mě fascinoval. Je neuvěřitelně chytrý. Pořád ho svým způsobem miluju. Že už spolu nejsme, prostě asi tak mělo být. Osud je osud a život vše zařídí. Kus našeho společného života mi dal strašně moc a největší dar z našeho vztahu je syn Vladimír. Lituji jenom svých chyb. Ale všechny negativní věci, které se stanou, vás posunou dál,“ zhodnotila Chantal životní kapitolu pro výše zmíněný web.

Související články