Proč inzerovat právě u nás? I vy můžete inzerovat na největším zpravodajském webu v západních Čechách
Foto Video

Ženu přejetou autobusem jako první ošetřovali strážníci

Strážníkům v práci pomáhá kvalitní zdravotnické vybavení i odborný výcvik

Autor: Karel Aleš úterý 23. dubna 10:33 , aktualizace 10:39

Městská policie Nehody


     O tom, že se strážníci městské policie stále častěji dostávají do situací, kdy je nutné někomu poskytnout první pomoc, píšeme velice často. Je to pochopitelné, jsou vysíláni do problémových míst, kde často dochází k fyzickým konfliktům a následným zraněním, vyjíždí k pádům opilců, ale také jsou velmi často posíláni ke starým lidem, kteří potřebují pomoc.

     "Naši strážníci jsou nejen odborně vyškoleni v rámci poskytování první pomoci, ale také vybaveni záchranářskými batohy, které jsou plně vybaveny potřebným zdravotnickým materiálem, který umožní strážníkům poskytnout kvalitní první pomoc," řekla nám k tomu to kdysi mluvčí městské policie a včera se opět potvrdilo, jak prozíravé toto opatření je.

     Právě díky kvalitnímu vybavení a odbornému výcviku mohli strážníci v podstatě ihned zasáhnout u včerejšího případu, kdy autobus srazil starší ženu, přejel jí obě nohy a způsobil jí tak vážná a hluboká zranění. Strážníci, kteří byli v době nehody nedaleko, tak mohli okamžitě ženě poskytnout prvotní ošetření, než si jí do péče převzali záchranáři.


O této nehodě i zásahu na místě jsme podrobně informovali v článku:

Autobus srazil ženu a přejel jí obě nohy

     Včera okolo jedné hodiny odpoledne došlo v Plzni před Hlavním vlakovým nádražím k velmi vážné dopravní nehodě, během které autobus srazil starší ženu a přejel jí obě nohy v oblasti holení, čímž jí pochopitelně způsobil vážná a hluboká poranění.

     Na místo samozřejmě okamžitě vyjely všechny záchranné složky.

     Na místě nehody jako první zasahovali strážníci městské policie. "Naše hlídka byla na místě přítomna přímo ve chvíli kdy se nehoda stala. Ženě jsme poskytovali první pomoc, za použití turniketu ji zaškrtili končetiny a udržovali ji v bdělém stavu až do příjezdu záchranářů," sdělila nám tisková mluvčí městské policie.

     Hasiči zajistili místo dopravní nehody, zatímco záchranáři po nutném prvotním ošetření ženu narozenou v roce 1942 s vážnými zraněními transportovali do Fakultní nemocnice Plzeň Lochotín.

     Policisté při šetření nehody k přesnému zaměření místa povolali i specialisty z firmy Drony SIT. 
     "Řidič s autobusem jel ve směru od Slovan a odbočoval vpravo k vlakovému nádraží, kde přecházela žena narozená v roce 1942, přičemž došlo ke střetu a zranění ženy," doplnila informace o průběhu nehody mluvčí policie s tím, že řidič autobusu měl test na přítomnost alkoholu negativní a žena testu nebyla schopna. Policisté se nehodou samozřejmě dále zabývají.



     

Workpress Aviation

Dynamická česká výrobní společnost se zaměřením na letecký průmysl.