Dva mladíka drželi, další ho mlátili. Aktéry z bitky na koupališti v Dubí poslal soud do vězení

Soud s agresory z Dubí

Soud o rvačce v Dubí

Teplický soud poslal v úterý do vězení tři ze šesti obžalovaných v případu surového napadení mladíka na koupališti v Dubí z roku 2018. Aktérům bitky rozdal podmínky, některým i tvrdé tresty vězení.

Teplický soud v případu rozhodoval už podruhé. Původní rozsudek mu totiž odvolací krajský soud zrušil s tím, že bylo nutné vyslechnout všechny důležité svědky.

ČTĚTE DÁLE: Obviněný muž z Teplic měl k vraždě mladé ženy použít nůž a sekeru. Soud ho poslal do vazby

„Soud vyslechl 21 svědků včetně poškozených. Převážná část svědků a poškozených jednoznačně označovala konkrétní obžalované. Většině z nich to zůstalo zakořeněné hluboko v paměti, je to v zásadě pro ně skutečnost, kterou si budou pamatovat do konce života,” uvedl soudce Stanislav Řehola.

Skupinka mužů podle obžaloby surově zmlátila Davida M., když se u dětského brouzdaliště snažil uklidnit konflikt mezi dvěma ženami.

„V tu ránu začalo skákat asi tak sedm dospělých tmavších chlapů a začali mě tam bít. Po chvilce mě asi dva nebo tři chytli a mlátili mě, kopali mě hlava nehlava,” uvedl po útoku pro TV Prima číšník David M., který skončil s četnými zraněními v nemocnici. Útok byl podle rozsudku brutální, dva muži měli mladíka držet a další ho měli bít kopy a údery pěstmi.

Podmínečné tresty inkasovali Žaneta D. (10 měsíců) a Michal D. (3 roky). Naopak Radka Č. poslal do vězení na 3 a půl roku za zločin těžkého ublížení na zdraví ve stadiu pokusu ve spodlupachatelství a přečin výtržnictví ve spodlupachatelství, za stejný trestný čin potrestal také Romana D. (4 roky) a Jiřího D. (4 roky). Rostislava D. zprostili obžaloby.

Verdikt není pravomocný, obžalovaní se proti němu na místě odvolali, jeden z nich si ponechal lhůtu, stejně jako státní zástupce. Případem se tak bude znovu zabývat Krajský soud v Ústí nad Labem.

Tagy: