Voráček ukončil kariéru. Na led už nemůžu, smířil jsem se s tím, říká v exkluzivním rozhovoru

Jakub Voráček ukončuje kariéru hokejisty.

Jakub Voráček ukončil hokejovou kariéru

Hokejista Jakub Voráček oznámil konec kariéry. Jeden z nejlepších českých hokejistů to prozradil už v březnu v exkluzivním rozhovoru s Martinou Jandovou pro pořad Showtime na stadionu v Kladně, kde se fotil pro charitativní kampaň své nadace v rámci karlovarského filmového festivalu. Na ledě už si dle svých slov nemůže dovolit odehrát další zápasy kvůli svému zdraví. Voráček ale ničeho nelituje, naopak je rád, že má teď více času na rodinu.

Rodák z Kladna se letos připojil k Jaromíru Jágrovi, aby mu pomohl s přípravou týmu. „Začal jsem pomáhat s A týmem. Jarda mi v září zavolal, jestli pomůžu. Tak jsem se rozhodl, že na částečný úvazek to zkusím. Baví mě to moc. Uvidíme, co bude do budoucna, ale na led už nemohu,“ řekl Jakub Voráček exkluzivně pro CNN Prima NEWS reportérce Martině Jandové z pořadu Showtime.

ČTĚTE TAKÉ: Magické fotky surfařky během boje o titul. Vlnu po jejím boku sjíždělo hejno delfínů

Vysvětlil, že hokejové kariéry se musel vzdát kvůli svému zdraví. „Je to kvůli hlavě a tomu zranění. Už je prostě konec, to je ale součást hokejové kariéry. Jednou to končí a jinde něco nového začíná,“ podotkl a doplnil, že prodělal dvanáct otřesů mozku. „Čtyři byly takové těžší, osm menších,“ nastínil.

Smlouva mu oficiálně skončila 18. dubna. Voráček se ale rozhodně nelituje, naopak si na ukončení kariéry našel pozitiva. „Mám víc času na děti a celkově na svůj život. Mohu si žít podle sebe. Budu na hokej a svou kariéru vzpomínat v dobrém,“ pronesl.

„Nebylo těžké se smířit s tím, že je konec. Věděl jsem, že to nejde. A když něco nejde, tak nemá cenu si nad tím lámat hlavu. Nejsem sebelítostivý, když něco nejde. Prostě to tak je. Život není jenom o hokeji, vnímal jsem to takhle celou kariéru,“ řekl s tím, že má na hokej krásné vzpomínky, protože na ledě strávil více než dekádu a našel si spoustu kamarádů: „Nemám si na co stěžovat. Odehrál jsem patnáct let a přes tisíc zápasů, jsem spokojený. Je čas dělat něco jiného.“

Voráčkova nadace na festivalu ve Varech

Voráček prozradil, že se letos se svou nadací chystá na Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, kam ho pozval sám prezident festivalu. „Dostali jsme pozvání od karlovarského festivalu, tedy od Jiřího Bartošky a Krištofa Muchy, že by chtěli podporovat naši nadaci. Bude to pro mě zajímavá zkušenost. Ve Varech jsem párkrát byl, ale nikdy takhle oficiálně na červeném koberci. Jsem na to zvědavý,“ vyprávěl.

Oficiální šampaňské Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, Moët & Chandon, již tradičně přináší do festivalového života rituál hollywoodských hvězd, oblíbenou filantropickou iniciativu „Toast for a Cause“, tedy „Přípitek na dobrou věc“. Tato iniciativa Moët & Chandon, ztělesňující velkorysost šampaňského domu, poskytuje nejen hvězdám karlovarského festivalu platformu, aby mohly přispět na vybranou charitativní organizaci. Letos se Moët & Chandon spojil s Nadací Jakuba Voráčka, neziskovou organizací zaměřenou na podporu osob s roztroušenou mozkomíšní sklerózou. Tento rituál je spojen s filmovým světem a je znám například z udílení Zlatých glóbů v Los Angeles.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Orozovič: Veřejnost tabuizuje nahotu a nemá ráda holuby. Prozradil také, jak to má se svatbou

Tagy: