Nový Opel Grandland zvládne 700 kilometrů na jedno nabití

foto Opel Grandland

Až sedmisetkilometrovovou vzdálenost na jedno nabití má ujet plně elektrická verze nové generace Opelu Grandland. Jedná se samozřejmě o variantu vybavenou větší baterií s kapacitou 98 kWh. Dále má být k dispozici ještě levnější 73 kWh.

I když tento vůz, stejně jako další spřízněné typy z produkce koncernu Stellantis, využívá elektrická zařízení pracující s napětím pouze 400 Voltů, přesto má být schopen se nabít z úrovně 10 na 80 procent již během 26 minut.

Zákazníci si budou moci vybrat mezi jedno a dvoumotorovými verzemi. Ty pak samozřejmě budou mít pohon všech kol.

Vůz má rozměry, které ho předurčují pro rodinné použití. Na palubě auta s délkou 4650 milimetrů a výškou 1640 milimetrů bude pět sedadel. Zavazadlový prostor v pětimístném uspořádání má objem 550 litrů.

Kromě obou elektrických variant budou prodejci Opelu (a ve Velké Británii Vauxhallu) nabízet také Grandland poháněný mildhybridní zážehovou tříválcovou dvanáctistovkou. A pak také plug-in hybrid, který v sobě má také zmíněný spalovací motor. Ale díky součinnosti elektromotoru a vysokonapěťové baterii dokáže bez jeho pomoci ujet bez produkování emisí v místě provozu zhruba osm desítek kilometrů.

Autonaelektřinu.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 3.05.2024 ČTK

Reklama

20°C

Dnes je pátek 3. května 2024

Očekáváme v 21:00 13°C

Celá předpověď