Dnes Sobota - polojasno 13°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 12°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Demolice mostu přes ulici Štorchova v části libeňského soumostí si vyžádá dopravní omezení
Na začátku dubna byla zahájena demolice tzv. inundačního mostu. Foto: libenak.eu

Demolice mostu přes ulici Štorchova v části libeňského soumostí si vyžádá dopravní omezení

Technická správa komunikací (TSK) zbourá rámové předpolí a mostní konstrukci přes Štorchovu ulici, která je součástí Libeňského soumostí. Práce začnou ve středu 24. dubna a potrvají do 8. května. Vyžádají si krátkodobé dopravní omezení. Informovala o tom mluvčí TSK Barbora Lišková.

Kvůli demoličním pracím dojde v uvedeném termínu k uzavření tohoto průjezdu a na rampách vedoucích na hlavní most přes Vltavu bude obousměrný provoz umožňující přístup k přilehlým komunikacím a objektům. 

„Most přes Vltavu zůstává průjezdný po celou dobu prací. Platí to i pro tramvajovou dopravu, která zajíždí do zastávek Libeňský most z Holešovic a autobusů jedoucích na Palmovku a zpět,“ sdělila Lišková. 

První byl zbourán oblouk na Rohanském ostrově, takzvaný inundační most, který byl od konce ledna letošního roku uzavřen. Dále budou bourací práce pokračovat opěrami a ostatními částmi konstrukcí mimo vozovku. 

Na začátek letních prázdnin je pak naplánována demolice mostu přes Voctářovu ulici, která potrvá týden. „Předpokládaný termín je od 1. července do 7. července, kdy jsou v Praze nižší intenzity dopravy,“ sdělila mluvčí. 

Harmonogram počítá s demoličními pracemi do letošního září 2024, ale pouze některé se dotknou dopravy v okolí mostu a pod mostem.

 


Autor: puc

Začne rekonstrukce kanalizace v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem

Dnes v 16:31

Ve čtvrtek 9. května budou zahájeny práce na rekonstrukci kanalizace a vodovodu v ulicích Habartická, K lipám a Za statkem, s předpokladem dokončení v listopadu, včetně obnovy povrchů.

Veteráni vyrazili z Prahy do Atén

Dnes ve 13:14

V druhém ročníku akce Oldtimer Express vyrazilo v sobotu ráno z Prahy 43 posádek veteránů, historických aut v zachovalém stavu na cestu po Evropě. Bude mít pět zastávek a skončí v Aténách. Organizátor Josef Zajíček, který je i jedním z účastníků, řekl ČTK, že nejde o závod a cílem je dojet...

Praha obdržela od státu finance na provoz služeb dětských skupin

Dnes ve 12:04

Ministerstvo práce a sociálních věcí poskytlo hlavnímu městu Praze 30,3 milionu korun na fungování služeb péče o děti v dětských skupinách. Jedná se o první třetinu přiznané částky pro rok 2024 a prostředky přiznané v rámci zúčtování příspěvku na provoz za 3. třetinu...

Oprava povrchu vozovky Na Jahodnici

Včera v 10:51

V termínu od 8. do 11. května bude probíhat lokální oprava povrchu vozovky na ulicích Manželů Dostálových a Kostlivého v Praze 14. Konkrétně se jedná v ulici Manželů Dostálových o úsek mezi Bajgarovou a Kostlivého a křižovatku ulic Manželů Dostálových a...

Parkování na Strahově: Fialové zóny

Včera v 07:22

Od května začalo v oblasti Břevnova platit avizované rozšíření zón placeného stání v ulicích Maratónská a Diskařská. V těchto ulicích byly zavedeny smíšené fialové zóny. Stalo se tak na základě požadavku radnice Prahy 6, která chce tímto krokem upřednostnit rezidentní...

Další články
Nahoru