shop.musicserver.cz
Nový singl Luboše Pospíšila "Dál cestu znám" je předzvěstí věcí příštích

Nový singl Luboše Pospíšila "Dál cestu znám" je předzvěstí věcí příštích

Vydáno: 23.04.2024 18:37 v sekci Tiskové zprávy - Tisková zpráva | foto: Lucie Kovářová
Po úspěšném albovém projektu "Poesis Beat" (2021) a loňských oslavách čtyřiceti let od prvního vydání dnes již legendárního debutu "Tenhle vítr jsem měl rád" servíruje nestárnoucí beatový písničkář Luboš Pospíšil čerstvou singlovou lahůdku. Novinka "Dál cestu znám" možná lehce překvapí říznějším soundem, typicky pospíšilovský rukopis je však i díky příspěvku kapely 5P zachován. Touto skladbou hudebníci zároveň lákají na tradičně početná jarní i letní vystoupení. Jeden z vrcholů jejich koncertní sezóny bude hostit 4. září pražská Občanská plovárna.

"Aktuální singl jsem měl v hlavě poměrně dlouho, ale rockovou verzi jsem zvolil až po zkušenostech z turné k čtyřicátým narozeninám alba 'Tenhle vítr jsem měl rád'. Koncerty se nesly ve znamení tvrdšího soundu a reakce publika v plných sálech byla skvělá. Muziku pro výslednou formu singlu jsem měl připravenou. Můj námět pro text zaujal Pepu Lábuse, který ho potom svojí charakteristickou lyrikou popsal - tematicky se vlastně jedná o cestu písničky od úplného začátku přes různá úskalí až k posluchačům," říká k novince matador české hudební scény obdařený hlasem, který si nespletete.

Podobně jako v případě alba "Poesis Beat" i s realizací písně "Dál cestu znám" výrazně pomohl "univerzál No. 1 mezi tuzemskými bubeníky" Martin Vajgl, v jehož studiu se skladba zároveň nahrávala. Kmenový člen 5P Mirek Linhart pak "třemi kytarami hardrockovou parketu mimořádně naleštil a kapelník Ondřej Fencl přidal stylové klávesy." Přehrát si ji fanoušci mohou na těchto platformách.

"S Lubošem máme podobné kořeny. Ač z různých generací, oba jsme vyrostli na Led Zeppelin a Deep Purple, takže nebylo moc co řešit - prostě jsem k Mírovým hutným kytarám přišil nebeské hammondky... Basu nahrál Bohumil Dvořák, který svého času stál u zrodu Vltavy či Krásných nových strojů a v současnosti občas na komorních koncertech doprovází Luboše jako kytarista," dodává Fencl.

Potěšující skutečností je krom samotné nové písně i fakt, že by měla být příslibem věcí příštích. Ostatně potvrzuje to i sám Luboš Pospíšil, který k tomu říká: "Rýsuje se nový materiál. Jestli bude ostřejšího ražení podobně jako 'Dál cestu znám', zatím nevím. Osobně mám rád barevné projekty, což se vzájemně nevylučuje."

Kapelník Ondřej Fencl pak doplňuje: "'Dál cestu znám je taková vlaštovka, na dalších písních už budeme patrně pracovat v kapelní rodině 5P, tedy i s naší omlazenou rytmikou. S tou se v plné parádě předvedeme na jarním turné, letních festivalech, a hlavně na speciálním best of koncertě ve středu 4. září v pražské Občanské plovárně. V tomto století to bude Lubošův vůbec první pražský koncert v plné polní pod širým nebem. A kromě starých i novějších hitovek určitě zazní i aktuální singl."

Více informací ke koncertu na Občanské plovárně i všem dalším plánovaným vystoupením Luboše Pospíšila najdou zájemci zde.


NÁZORY

DOPORUČENÉ ČLÁNKY
The Black Crowes - Happiness Bastards 7/10
Recenze: Staré vrány nově krákat nenaučíš. The Black Crowes nabízejí na "Happiness Bastards" spolehlivou solidnost Bratři Chris a Rich Robinsonové, tedy hnací motor The Black Crowes, se už dokázali rozhádat a usmířit několikrát. Aktuální řadovka "Happiness Bastards" znamená vyvrcholení jejich již třetí etapy působení. Svého času velice... čtěte zde
Vydáno: 05.05.2024 08:00 v sekci Recenze
Elán - Znova sa ma dotkni 9/10
Audio: Elán vítá lásky čas zbrusu novým hitem "Znova sa ma dotkni" Po ukončení turné k padesáti letům existence skupiny Elán se zdálo, že nyní už opravdu nadešel ten správný čas pro konec kapely. Alespoň Jožo Ráž dával najevo, že se formace vrátí jen ve výjimečných případech typu narozenin... čtěte zde
Vydáno: 04.05.2024 08:00 v sekci Audio / Video | Audio
Mirai -  Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu
Rozhovory: Mirai - Chceme být trendsetteři a reflektovat dobu Na své čtvrté studiovce "Tomodachi" se Mirai spolu s producentem Fiedlerskim pokusili vyjet ze zajetých kolejí. Zároveň nahrávkou oslavují svoji společnou desetiletou hudební pouť. Na léto navíc premiérově chystají svoje SummerFesty.... čtěte zde
Vydáno: 03.05.2024 08:00 v sekci Publicistika | Rozhovory
Deep Purple - Portable Door 8/10
Video: "Portable Door" zastihuje veterány Deep Purple ve skvělé formě. Nové album "=1" vyjde v červenci Hardrockoví veteráni Deep Purple zažívají na stará kolena další zlatou éru. Jejich poslední tři studiová alba "What Now?!" (2013), "inFinite" (2017) a "Whoosh!" (2020) se vyšplhala na první místa žebříčků, plní obří haly - jak... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 13:00 v sekci Audio / Video | Video
Pohled do českých hitparád 17. týden 2024
Taylor Swift převálcovala všechny české rappery a stanula na vrcholu albového žebříčku Ani Viktor Sheen, ani Calin, dokonce ani minule vítězný Yzomandias. Českou albovou hitparádu, kterou obvykle ovládá někdo z rapujících idolů Generace Z, si tentokrát podrobila Taylor Swift se svou jedenáctou studiovkou "The Tortured... čtěte zde
Vydáno: 02.05.2024 08:00 v sekci Novinky | České hitparády
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY
- Nové desky 11/2024 - od Justina Timberlakea přes The Black Crowes po Kacey Musgraves (20.03.2024 21:00)
- Fotogalerie: Poetický folk rock, poezie i dámské kalhotky aneb Křest novinky Ondřeje Fencla a Hromosvodu v Malostranské besedě (31.01.2024 12:20)
- Video: Martin Vajgl klipem "Když byla malý dítě" připomíná těžký úděl dnešních žen (28.12.2023 16:40)
- Recenze: "Sen nenasytných kluků" Ondřeje Fencla a Hromosvodu je album pro radost - jak autora, tak posluchačů (27.12.2023 10:00)
- Nové desky 44/2023 - od Cold War Kids přes Jung Kooka po Static-X (08.11.2023 21:30)
- Ondřej Fencl a Hromosvod vydali "Sen nenasytných kluků" a berou ho na turné (26.10.2023 13:16)
- Video: Martín Vajgl z Olympiku připomíná klipem "Prorok" své druhé studiové album (19.10.2023 09:09)
- Naživo: Luboš Pospíšil a 5P vyprodali Lucerna Music Bar aneb Křest, který stál za to! (12.10.2023 10:00)
- Fotogalerie: Luboš Pospíšil a 5P ve vyprodaném Lucerna Music Baru nejen křtili, ale hlavně rozdávali radost (10.10.2023 10:44)
- Luboš Pospíšil již příští pondělí v Lucerna Music Baru zavzpomíná na výročí svého debutu (03.10.2023 12:57)

ALBUM TÝDNE 18/2024

Manon Meurt
Unravel

Debut "MMXVIII" představoval neskromně silné vykročení, v němž Manon Meurt poodhalili svou nezaměnitelnou tvář. Šestileté čekání na "Unravel" přineslo nečekaný progres a tvůrčí posun, přičemž hybatelem těchto změn se stal producent Eddie Stevens. V podobě "Unravel" přichází vyzrálé a komplexně pojaté album.

9/10

NEJČTENĚJŠÍ ČLÁNKY (za poslední týden)

FILMSERVER.CZ PÍŠE

FULLMOONZINE.CZ PÍŠE

SPARK PÍŠE

CO, KDY, KDE   (doporučujeme)

St 08.05.
Tate McRae (US) (Forum Karlín, Praha)
So 11.05.
Rammstein (DE) (Letiště Letňany, Praha)
Ne 12.05.
Ari Abdul (US) (Rock Café, Praha)
St 15.05.
30 Seconds To Mars (UK) (Sportovní hala FORTUNA, Praha)
St 15.05.
Willie & The Bandits (UK) (Zasekávák, Praha)
Čt 16.05.
The Matt Schofield Trio (UK) (Palác Akropolis, Praha)
Čt 16.05.
Danny Brown (US) (Roxy, Praha)
Čt 16.05.
Akon (US) (Forum Karlín, Praha)
So 18.05.
King Gizzard & The Lizard Wizard (AU) (Forum Karlín, Praha)
Út 21.05.
Reverend Peyton’s Big Damn Band (US) (Lucerna Music Bar, Praha)

» zobrazit všechny akce «

OBLÍBENÍ INTERPRETI (za poslední týden)

Justin Bieber The Prodigy Vladimír Mišík Prince Queen Kabát Adele Taylor Swift Sia Bono Rush Beyoncé Dua Lipa Mirai Lady Gaga Liam Gallagher AC/DC Linkin Park Imagine Dragons U2
filmserver.cz na Facebooku filmserver.cz na Twitteru filmserver.cz na LinkedIn filmserver.cz na YouTube
musicserver.cz - hudba od začátku do konce
©2010-2024 IMEG s.r.o. | Vyrobil Prolidi.cz
Kontaktní informace | Informace o inzerci | Redakce | Volná místa | Zásady ochrany o.ú. | Mobilní verze | ISSN 1803-6309
Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí článků je bez souhlasu IMEG s.r.o. zakázáno.
Tento server byl v roce 2023 podpořen Ministerstvem kultury České republiky.
smile music: spark | fakker | czech blade | musicserver | full moon | xplaylist | day after | filmserver | webglobe
Zavřít reklamu