Logo regionálního portálu slavkovsko.cz

Regionální zpravodajství

Akce Habrovanské otevírání šoupátek zve na setkání historických vozidel

Bronislav Nejtek, Tomáš Kostelka, Habrovanský zpravodaj
středa 24.4.2024

Ilustrační foto
Autor: Habrovanský zpravodaj

Dne 16. 12. 2023 jsme společně s Motovet Nemojany uspořádali poslední společnou akci v roce 2023 a to Zavírání šoupátek.

Jako obvykle bez historických vozidel. Příjemné posezení se uskutečnilo v prostorách Sportovní haly v Rousínově. Promítali jsme videa s tématikou o historických vozidlech a pochutnali si na připraveném občerstvení. Strávili jsme společně velmi příjemný večer. Pro účastníky byla připravena i skromná tombola co jistě potěšila.

Byly projednány různé zajímavé poznatky, vyměnili jsme si vzájemně zkušenosti z navštívených akcí, výstav a burz uplynulé sezóny, o svých strojích, očekáváních jakmile skončí zimní přestávka a začne se rozjíždět veteránistická sezona 2024.

Rádi bychom vás pozvali na VeteranTechna Brno (dříve MotorTechna) 20. 4. 2024 což je burza veteránů na výstavišti v Brně. Následuje Prvomájové setkání veteránů Bučovice 1. 5. 2024, letos poprvé tam bude probíhat i burza náhradních dílů, spanilá jízda bude od 12 hodin. Hlavně bychom vás však chtěli pozvat na náš sraz 8. 5. 2024, který již pilně připravujeme.

Těšíme se na všechny účastníky s historickými vozidly, dobovém oblečení a návštěvníky na srazu „Habrovanské otevírání šoupátek“, který se uskuteční opět pod záštitou starostky obce Habrovany, tradičně dne 8. 5. 2024 v prostorách zámeckého parku.

Letos uplyne již 25 let od nultého srazu. První ročníky byly pořádány v Olšanech za rybníkem.

V Habrovanech se srazy začaly pořádat až v roce 2004 a to pod záštitou starosty naší obce. Nejdříve se veteráni sjížděli kolem rybníčku na návsi. Tam se po čase již nevlezli a se svolením starosty a obce se srazy přesunuly do prostor našeho krásného zámeckého parku. Habrovanské otevírání šoupátek letos tedy oslaví 20 let.

Občerstvení nám letos stejně jako v minulých dvou ročnících bude zajišťovat restaurace Zámecká Oranžerie. Rádi však vzpomínáme i na vynikající občerstvení, které pro nás zajišťoval Myslivecký spolek Habrovany a jejich nezapomenutelný zvěřinový gulášek.

Vzpomeňme i na zakládající členy, kteří již nejsou mezi námi a to prezidenta Antona Pavlíka, Břetislava Jandla, Miroslava Kolejku, Jiřího Piláta.

Touto cestou bychom chtěli požádat obdivovatele veteránů o pomoc s organizací pořádání srazu v Habrovanech.

Případní zájemci mohou za námi přijít dne 19. 4. 2024 po 18. hodině do bývalé zasedací místnosti starého obecního úřadu č. p. 13, nebo přímo kontaktovat Bronislava Nejtka, Ing. Tomáše Kostelky nebo Ing. Jana Krále.

Budeme se na vás těšit na Otevírání šoupátek.

Článek byl se souhlasem vydavatele převzat z Habrovanského zpravodaje. Titulek je redakční.

Byl článek zajímavý?

Udělte článku hvězdičky, abychom věděli, co rádi čtete. Čím více hvězdiček, tím lépe.

Reklama