Hledaný Pavel Zítko se "proslavil" jako největší dezinformátor v zemi. Foto: Policie ČR
Louny

Chomutov – Minulý týden v pátek 19. dubna se měl Pavel Zítko dostavit první slyšení u soudu v Chomutově. Pavel Zítko je obžalovaný z trestného činu šíření poplašné zprávy. Zítko ale k soudu nedorazil.

Policie po něm v úterý 23. dubna vyhlásila pátrání. Odkaz na pátrací relaci najdete ZDE. Pokud je odkaz neaktivní, byl již muž zadržen. 

K soudu nepřišel ani žádný advokát, Zítko totiž ustanoveného obhájce odmítl. Soudkyně jednání odročila na 24. května.

Pavel Zítko je původem z Kadaně. V roce 2023 se pokusil neúspěšně kandidovat na prezidenta republiky.

V říjnu loňského roku ho na dálnici D7 u Postoloprt zastavila hlídka policie. Zítko se zamkl v autě a odmítl vystoupit. Policisté proto rozbili okno a vytáhli ho z vozu ven. Pražské státní zastupitelství na něj vydalo příkaz k zadržení pro podezření z trestného činu zpronevěry. Psali jsme ZDE.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru