Dnes Sobota - polojasno 13°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 12°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Trendy v designu: Firmy sází i na ekologické značení
ByznysKomerční sdělení
Foto: Rathgeber

Trendy v designu: Firmy sází i na ekologické značení

V záplavě produktů hledají značky čím dál častěji nové cesty, jak se odlišit. Novým trendem v designovém značení jsou i ekologické materiály, které doplňují nebo zcela nahrazují kovy nebo plast. Přečtěte si, jaké možnosti nabízí korkové značení a kde nejlépe vyniknou jeho unikátní vlastnosti.

V hlavní roli udržitelnost a ekologie 

Trendům v designu dominují originalita, kreativita a také ohleduplnost k životnímu prostředí. Ekologie a udržitelnost se promítá do všech oblastí života i podnikání a nevyhýbá se ani značení.

Výroba štítků jde s dobou a reaguje na nové výzvy. Proto se kromě tradičních materiálů jako jsou plast a kov, setkáte stále častěji i se štítky ze dřeva nebo korku.

kork-vergleich

Dají se z nich vyrobit jak volné nápisy, tak i emblémy, které jednoduše doplníte libovolným potiskem. Zároveň jde korek efektivně zkombinovat i s chromovaným kovem (FINOCHROM®) a tím vytvoříte netradiční značení, které rozhodně zaujme pozornost a zlepší celkový estetický dojem z výrobku.

Jaké výhody a vlastnosti nabízí korkové značení

Korek patří mezi ekologické materiály, které jsou zcela biologicky rozložitelné a recyklovatelné. Navíc jeho těžba nezatěžuje ekosystém. Získává se z kůry korkového dubu a při těžbě se samotný strom nijak nepoškodí a kůra se sama obnovuje.

Unikátní vzhled

Díky svému přírodnímu původu nabízí korek jedinečnou strukturu. Hodí se všude tam, kde chcete do výrobku dostat například rustikální nebo elegantní vzhled. Je mnohem jemnější než kov, který může u některých výrobků působit příliš agresivně.

vino

Všestranné použití

Díky své pružnosti se lehce přizpůsobí firemnímu logu a vyrobíte z něj štítky nejrůznějších tvarů.

Odolnost a funkčnost

Korek nabízí celou škálu užitečných vlastností. Například velmi dobře snáší vysoké teploty a je odolný vůči vlhkosti a plísním. Korek se využívá i pro své výborně izolační schopnosti. Zároveň je to materiál s dobrou prodyšností. Oproti kovu nebo plastu je ale samozřejmě náchylnější k mechanickému poškození.

kork-holz-schriftzug-seitl-komp

Korek podtrhne tradiční hodnoty i spojení s přírodou

Štítky z udržitelných materiálů jako je korek najdou své uplatnění na celé škále různých produktů. Díky své pružnosti se s ním dají vytvořit například i etikety na zaoblené povrchy. Tady se nabízí možnosti prémiového balení například vína nebo exkluzivních pálenek.

Kosmetika

Pokud chcete zdůraznit například přírodní složení kosmetiky, sáhnout po korkovém značení se přímo nabízí. Vypíchnete šetrnost k životnímu prostředí nejen samotným výrobkem, ale i jeho logem.

flowbalm-green

Nábytek

Tradiční výrobu nebo lokální původ také podtrhnete korkovým značením. Korkové nebo dřevěné štítky na nábytku zaujmou pozornost a zdůrazní šetrnost k životnímu prostředí v celém výrobním procesu.

Doplňky a obuv

I u doplňků jakou jsou batohy, kabelky, tašky nebo obuv dokáže korkové značení přispět k celkovému důrazu na udržitelnost. Štítky a nápisy z korku vypíchnou kvalitu použitých materiálů. Zároveň tím značka srozumitelně komunikuje například i odklon od fast fashion.


Divadlo Gong nabízí své prostory k pronájmu

29. dubna 2024 v 09:13

Vysočanské Divadlo Gong – kulturní a vzdělávací společenské centrum Prahy 9 – je příspěvkovou organizaci deváté městské části. Nabízí návštěvníkům nejen představení divadelních souborů z Prahy a okolí, ale i hudební vystoupení různých žánrů včetně pravidelných jazzových...

Tesco spustilo kampaň Žijeme hokejem

27. dubna 2024 v 06:58

Tesco, oficiální sponzor Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024, spouští očekávanou kampaň spojující svět hokeje se světem maloobchodu. Pod sloganem „Žijeme hokejem“ nabízí zákazníkům šanci stát se součástí velkého hokejového dobrodružství.  

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT si zvolila děkana

25. dubna 2024 v 06:17

Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT zvolil 23. dubna kandidáta na děkana FBMI. V tajném hlasování byl jednomyslně zvolen na funkční období 2024–2028 staronový děkan FBMI prof. MUDr. Jozef Rosina, Ph.D., MBA.

Hledáte práci? Praha 4 ji nabízí na radnici i ve školách a školkách

22. dubna 2024 v 10:42

Radnice hledá zaměstnance na úřad MČ Praha 4, tak i ve zřizovaných školách a mateřských školách.

Společnost pro rozvoj veřejného osvětlení pořádala v Praze konferenci

21. dubna 2024 v 09:10

V kongresovém Top Hotelu Praha se ve dnech 18. a 19. dubna konala 62. konference Společnosti pro rozvoj veřejného osvětlení. Tématem akce bylo ekologické, hospodárné a bezpečné veřejné osvětlení. Generálním partnerem konference byla městská společnost Technologie hlavního města Prahy. „Děkujeme za...

innogy: Oslava myšlenek a nápadů, které mění svět k lepšímu

19. dubna 2024 v 16:43

Světový den kreativity a inovací, který připadá na 21. dubna, byl založen s cílem podpořit kreativní myšlení a inovace ve všech aspektech lidského rozvoje. Původně šlo o reakci Marci Segalové na článek o kreativní krizi v Kanadě v roce 2001.

Další články
Nahoru