Česká stopa v Egyptě: Havlíček trénuje díky hře Football Manager. Salah? Je tu polobůh

24.04., 09:04
Rozhovory
Mohamed Salah (© AFP)

Petr Havlíček je fotbalový trenér, který si prošel sparťanskou akademií na Strahově a pak vedl české mládežnické reprezentační výběry. V létě loňského roku ale na FAČR skončil, protože se před ním otevřela nová profesní a vlastně i životní kapitola - stal se trenérem mládežnické akademie Right to Dream v Egyptě.

Ta je spojena s dánským fotbalovým klubem Nordsjaelland. Jak přesně tahle organizace funguje, jaké má plány do budoucna a co mu přinesly první měsíce v Africe? O tom všem si dnes povídáme v našem podcastu Livesport Daily právě s trenérem Havlíčkem.

"Dlouho se mi líbil způsob, jakým se v Nordsjaellandu pracovalo s mládeží. Už jsem jednou mohl jít do Dánska, tenkrát jsem do toho nešel. Ale říkal jsem jim, že kdyby byla v budoucnu šance, rád bych se stal součástí toho projektu. Nordsjaelland patří do skupiny, jejíž součástí jsou i akademie Right to Dream. A když se otevírala nová v Egyptě, přihlásil jsem se do výběrka a vyhrál ho. Teď už tu několik měsíců působím a jsem naprosto spokojený," vypráví kouč, který byl ještě nedávno hlavním trenérem české reprezentace do šestnácti let.

Jeho strýcem je slavný trenér Jaroslav Hřebík, on sám se ale k trénování dostal i díky hraní oblíbené hry Football Manager. "Je pravda, že to tak bylo, hrál jsem tam za Spartu a to mě nastartovalo. Ale faktem je, že jsem vždycky věděl, že chci trénovat. Nějaký čas jsem ale pracoval jako finanční poradce, jenže pak jsem jednoho dne stál v obleku ve velkém horku a došlo mi, že to vůbec není práce, kterou chci dělat. Svlékl jsem sako a místo, abych šel vydělávat peníze, tak jsem si zapnul Managera a začal se přeorientovávat na práci trenéra," popisuje Havlíček začátky cesty, která ho zavedla až do Egypta.

"Aktuálně tu máme asi patnáct lidí, kteří se o děti starají, včetně kondičních trenérů, fyzioterapeutů nebo analytika. Hráčů tu je dohromady 54. Ale máme velké plány na rozvoj, během tří let bychom chtěli mít sto hráčů. Začne to už náborem hráčů, který nás čeká v červnu," popisuje ambice egyptské akademie Havlíček.

Ve středeční epizodě Livesport Daily jsme mluvili také:

Jak probíhalo výběrové řízení do Egypta?

Jak práci v akademii ovlivnil nedávný Ramadán?

Jak v Egyptě prožívají fotbal a Mohameda Salaha?

Všechny díly Livesport Daily najdete také na oblíbených podcastových platformách - Apple Podcasts a Google Podcasts.

Autor: Livesport.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
fabec1222

Já ho hraju 19 let a furt hovno

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
vceradnesazitra

"Nějaký čas jsem ale pracoval jako finanční poradce, jenže pak jsem jednoho dne stál v obleku ve velkém horku a došlo mi, že to vůbec není práce, kterou chci dělat. Svlékl jsem sako a místo, abych šel vydělávat peníze, tak jsem si zapnul Managera"

Reagovat
Vinci

Tomu už jen chybí ze sako bylo po tátovi a tu práci dělal o prázdninách mezi zakladkou a učňákem

Reagovat
Freedo

Reagovat
Hachim Mastour

Reagovat
Blasphemer

Takhle jednoduché to je.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
naheCZ

Reagovat
mistr129

Reagovat
Tomanatura

Vytrhnute z kontextu, ale pobavi.

Reagovat
Losinho

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
St. Pauli

Reagovat
Majanek

A víte že můžete díky mě Hrát Football Manager v češtině?

Stačí mrknout na můj web o Football Manageru: https://www.f-mko.cz/

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele