Dnes Sobota - polojasno 13°C
Zítra Neděle - prehanky-dest 12°C
Sobota 4. 5. 2024
Svátek má Květoslav
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
SetkáníZe sociálních sítí

Setkání na Střížkovské vyhlídce bude 7. května

Jedním z nejvíce zanedbaných míst Střížkova je bývalý sportovní areál SK Střížkov, takzvaná Střížkovská vyhlídka. To už se ale brzy změní. Co všechno tu MČ Praha 9 spolu s místními obyvateli plánuje, je předmětem setkání 7. května od 16 hodin přímo na místě v Trojmezní ulici.  

„O možnostech, jak změnit lokalitu nefunkčního bývalého sportovního areálu Střížkov na příjemné místo pro sport, volnočasové aktivity a sousedská setkání, jsme diskutovali s místními obyvateli a zástupci společnosti, která pozemky vlastní, už v dubnu 2022. Tehdy jsme se s majitelem shodli, že by zde měly vzniknout rodinné domy a vily s výhledem na Prahu podle původní zastavovací studie z roku 1930, tedy nikoliv bytovky, jak se mnozí obávali. Vlastník pozemků byl rovněž ochoten nám přenechat škvárové hřiště směnou za jiné pozemky, abychom zde mohli vytvořit nový prostor pro volnočasové aktivity. Významně se posunout v tomto záměru můžeme až nyní, protože teprve 22. února letošního roku dali zastupitelé Prahy této směně zelenou. Získáme tak bývalé sportoviště a už nám nic nebrání, abychom opravdu začali s revitalizací celého území,“ nastiňuje starosta MČ Praha 9 Tomáš Portlík.

Už na dubnovém setkání před dvěma lety panovala shoda mezi místními a radnicí na tom, aby nedošlo k nepřiměřenému zahušťování této lokality bytovými domy.

„Kromě toho vytvořením nového prostranství pro volnočasové aktivity vznikne v této části Střížkova nejen místo pro sportování a setkávání místních, ale navíc se celá lokalita otevře svému okolí,“ naznačuje další cíle revitalizace Střížkovské vyhlídky radní MČ Praha 9 pro územní rozvoj Jiří Janák a dodává: „Relevantní podněty a připomínky zdejších obyvatel, které jsme před dvěma lety zaznamenali, jsme posoudili s projektanty a zapracovali do projektu, který nyní obyvatelům Střížkova předkládáme.“

Střížkováci se velkou většinou shodli na vytvoření multifunkčního hřiště a prostoru pro konání kulturních akcí. Rozdílné názory panovaly na charakter multifunkčního objektu v sousedství hřiště.

O připravované výstavbě rodinných domů a vil bude na květnovém setkání s obyvateli Střížkova informovat zástupce investora.


Autor: red

Květinový piknik ve Ctěnicích

Dnes v 15:32

Muzeum města Prahy připravilo v Zámeckém areálu Ctěnice piknik s květinovou tématikou a již tradičními stánky s občerstvením. V zámecké zahradě se můžete těšit na doprovodný program, na kterém bude možnost poslechnout si akustickou kytaru latino jazz Alexandra Glize či Jazzové trio Jana...

Pro seniory: Knihovna online

2. května 2024 v 07:23

Knihovna online poradí seniorům kažký pátek jak využívat elektronických služeb. Začíná se 3. května v 10 hodin.Vstup je zdarma.

Praha 4 zve na řadu pietních akcí, první z nich 2. května

1. května 2024 ve 14:03

Praha 4 pořádá také letos pietní akty jako vzpomínku na konec 2. světové války, její oběti i hrdiny.

Malostranský hřbitov: Májové slavnosti

1. května 2024 v 10:38

Spolek Malostranský hřbitov zve na již 15. ročník obnovených Májových slavností, který se uskuteční v neděli 19. května od 14 hodin na Malostranském hřbitově. Na akci proběhne křest nejnovější publikace o hřbitově, tentokrát zaměřené na téma železnice.

V Nosticově zahradě bude pokácena bříza

1. května 2024 v 08:25

Odbor životního prostředí a čistoty radnice Prahy 1uveřejnil na svých stránkách, že ve dnech 2. a 3. května bude v Nosticově zahradě ze zdravotních a bezpečnostních důvodů pokácena suchá bříza. Na podzim zde bude vysazen nový strom.

Sobota: Street food na Smíchově

30. dubna 2024 ve 14:21

Street food na náplavce se koná v sobotu 4. května od 10 hodin.

První Pivní Máj u Břevnovského kláštera

30. dubna 2024 ve 14:13

Ve středu 1. května se koná u Břevnovského kláštera v Praze 6 devátý ročník akce První Pivní Máj, který představí produkci českých a moravských minipivovarů. Návštěvníci mají jedinečnou příležitost ochutnat výrobky od dvaceti vybraných minipivovarů.

Trhy na Budějovickém náměstí nově každé úterý a čtvrtek

29. dubna 2024 ve 12:57

Od 30. dubna se rozšiřuje možnost nákupu na Farmářských a potravinových trzích na Budějovickém náměstí. Nově zde najdete prodejce každé úterý a čtvrtek.

Dermacol love day

29. dubna 2024 v 11:13

Hudba, krása, móda a zábava v parku Grébovka ve středu 1. května.

Strážníci se zaměřili na špatně parkující auta v okolí stadionu Slavie

29. dubna 2024 v 09:22

Městští strážníci se po dohodě s vedením Prahy 10 a fotbalovým klubem SK Slavia Praha rozhodli víc zaměřit na postihování řidičů, kteří špatně parkují v okolí stadionu. Týkalo se to poprvé poprvé zápasu, kdy vršovický klub přivítal v neděli 21. dubna na svém stadionu...

Pálení čarodějnic v Modřanské rokli

29. dubna 2024 v 08:06

Sbor dobrovolných hasičů Praha-Libuš zve v úterý 30. dubna na pálení čarodějnic v Modřanské rokli u vodní retenční nádrže Libušská.

Na Čarodějnice na Ladronce přilétnou UDG, Maxim Turbulenc a zpěvák Jakub Ondra

28. dubna 2024 v 06:41

Čáry, máry, fuk a jako mávnutím kouzelného proutku je tu další ročník největšího čarodějnického sletu ve střední Evropě – Čarodějnice na Ladronce. Do jednoho z nejoblíbenějších pražských parků Ladronka se 30. dubna sletí české hudební hvězdy jako kapely UDG, Maxim Turbulenc i zpěvák Jakub Ondra....

ČaroDejvice ve stanici techniků

27. dubna 2024 v 11:35

Stanice techniků DDM hl. m. Prahy připravila na 30. dubna od 14 do 19 hodin čarodějnické odpoledne plné her a zábavy pro děti.

Ilustrátor Jindřich Čapek v improvizační talkshow 321Jedem!

27. dubna 2024 v 08:09

Večer v pondělí 13. května v Malostranské besedě nabídne vhled do uměleckého procesu Jindry Čapka, od kresby tuší po fresku pro zámek v Kestřanech na Písecku. Můžete se těšit na zážitky z jeho fascinující kariéry a také osobního života, plného nevšedních momentů u nás i ve...

Malostranské čarodějnice 2024

26. dubna 2024 v 11:58

Malostranské čarodějnice se konají v úterý 30. dubna od 19 hodin u připravované hranice na Kampě. Program pro děti v parku Kampa začíná ve 14:30.

Další články
Nahoru