Zavřít reklamu

I když si myslíme, že už o Applu víme vše, tedy i to, jak se tradičně chová, vždy nás něčím překvapí. Samozřejmě narážíme na včerejší oznámení speciální události, kterou vlastně už nikdo nečekal. Jednoduše z toho vychází, že když Apple skutečně chce něco ututlat, tak se mu to také povede. 

Jistě že jsme věděli, že se do WWDC24 nových iPadů dočkáme, jenže všichni jsme žili v představě toho, že se tak stane jen skrze tiskové zprávy. Nakonec to bude jiné a o poznání větší, i když ne zas tolik. Apple sice pořádá speciální událost, není ale tak speciální, jak speciální jsou ty jiné. Za oceánem proběhne 7. května v 7 hodin ráno, u nás to bude v 16 hodin odpoledne. Právě i tento nestandardní čas dává nápovědu k tomu, že to bude událost trochu jiná. Připomíná totiž podzimní Scary Fast. 

Na té Apple ukázal čipy M3 a nové MacBooky Pro a iMac. Akce měla jen 30 minut a takovou stopáž lze čekat i od následující události. Ranní hodiny by pak mohly napovídat něco o školní tematice (oproti té halloweenské), které se Apple také již v minulosti věnoval. Ono jsou totiž tiskovky nuda a nevytvoří takový zájem, jako pečlivě střižené a produkované video, které srší efekty a ukazuje dané novinky v tom nejlepším světle. 

Je nicméně fakt, že je to trochu postavené na hlavu. Pokud chce Apple budovat hype, aby nastartoval o své iPady zájem, proč dělá akci tak časně a proč o ní zatím vůbec neinformoval ve svém newsroomu? Že bude mít ten český zpoždění, bychom čekali, ale zmínka o akci není k času psaní tohoto článku ani v tom globálním. Na akci navíc nebudou přítomni ani novináři, kteří budou jistě rádi, že stihnout v 7 ráno sedět u počítačů než se dopravit na nějaké místo určení. Od toho lze i očekávat, že nebudou mít možnost si po skončení akce produkty hned patřičně osahat a seznámit se s nimi. V každém ohledu se rozhodně je na co těšit. 

.