Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu

Počasí: Meteorologové nadále varují před nočním mrazem v Česku

Ilustrační fotografie.
Ilustrační fotografie.
Foto: Radek Sycha, EuroZprávy.cz

Každým dnem se blíží očekávané oteplení, ale před námi jsou ještě alespoň dvě mrazivé noci. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) ve středeční výstraze upozornil, že v noci na čtvrtek a na pátek klesnou teploty pod nulu. 

"V noci na čtvrtek (25. 4.) budou teploty ve dvou metrech nad zemí místy klesat pod nulu, přízemní mrazíky budou ještě četnější. V noci na pátek (26. 4.) se riziko mrazů, nejen přízemních, rozšíří na celé území. Mrazy mohou poškodit vegetaci, především ovocné stromy, vinnou révu a zeleninu," uvedli meteorologové na sociální síti X.

Zatímco v noci na pátek se bude výstraha týkat celého území, pro nadcházející noc platí pro Karlovarský, Plzeňský, Jihočeský kraj a Vysočinu a pro části Libereckého, Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského, Olomouckého a Moravskoslezského kraje. 

"Další noci už budou teplejší, pouze v noci na sobotu (27. 4.) se na jihozápadě a západě Čech mohou ještě vyskytnout přízemní mrazíky," dodali meteorologové. 

Témata:  počasí mráz zima ČHMÚ

Aktuálně se děje

4. května 2024 8:22

Morawiecki si kopl do EU. V Polsku vzbudila jeho slova pozdvižení

Bývalý polský premiér Mateusz Morawiecki označil Brusel v rozhovoru pro maďarský týdeník Mandiner za hrozbu pro evropskou demokracii. EU podle něj zadržením fondů ovlivnila výsledek polských parlamentních voleb. Představitelé současné polské vlády jej za tyto výroky ostře zkritizovali. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy