Tiskové zprávy

Nové vedení GIBS

31. srpen 2023

K dnešnímu dni končí v pozici ředitele brig. gen. Radim Dragoun, který se stal úspěšným uchazečem ve výběrovém řízení na pozici vrchního státního zástupce v Olomouci. Nově ho nahradí současný náměstek ředitele pro podporu výkonu služby plk. Vít Hendrych, který je současně statutárním zástupcem ředitele.

„Odcházím z pozice ředitele s hrdostí, úctou a nabytými zkušenostmi. Bylo mi ctí působit celých pět let v čele Generální inspekce bezpečnostních sborů. Děkuji všem za spolupráci a podporu,“ uvedl brig. gen. Radim Dragoun

GIBS od 1. 9. 2023 povede plk. Vít Hendrych, jehož jmenování do funkce ředitele dnešního dne projednal sněmovní bezpečnostní výbor.  Jmenování vládou plk. Víta Hendrycha by se mělo uskutečnit v nejbližší době.

„Děkuji za tuto příležitost. Mojí prioritou bude nadále budovat dobré jméno generální inspekce, usilovat o její profesionalitu a korektnost a dále posilovat její důvěru u odborné i laické veřejnosti,“ sdělil plk. Vít Hendrych.

Vít Hendrych, který se stane čtvrtým ředitelem GIBS, slouží téměř 16 let v bezpečnostních sborech, dále působil 10 let v oblasti bezpečnosti v korporátní sféře a 4 roky na Ministerstvu dopravy.

kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí

kontakty

  • Telefon - 974 839 734
  • E-mail - Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. 
  • Datová schránka - ID: v7m7926

Informační servis

Pražský kriminalista a kriminalistka z Českých Budějovic měli neoprávněně lustrovat pro bývalého kolegu

10. duben 2024

Příslušník policie měl obchodovat s anaboliky

1. březen 2024

Loupež na Karlovarsku

8. prosinec 2023

Policista měl obchodovat s udělováním zbrojních průkazů

23. listopad 2023

© 2021 Generální inspekce bezpečnostních sborů, všechna práva vyhrazena  |  Cookies  |  Prohlášení o přístupnosti  |  English

RSS feed