Své dvě starší děti, dceru Jessicu a syna Anthonyho, porodila známá moderátorka krátce po dvacítce. Tehdy byla vdaná za podnikatele izraelského původu Ariela Gavriely. Na třetího syna, který dostal exotické jméno Lee, si ale musela dlouho počkat. 

Každá maminka dobře zná okamžiky, kdy se jí okolí snaží radit a často to vypadá, jako by nic z toho, co udělá, snad ani nebylo dost dobré.

Tento nepříjemný fakt se týká snad všech, bez ohledu na to, zda jde o obyčejnou ženu nebo celebritu. Je proto pochopitelné, že se s tím setkala také Martina Gavriely. 

“Nejvíc obvykle radí ti, kdo mají jedno nebo dokonce žádné dítě. Možná, že když jsem byla mladší, tak jsem to řešila trochu víc, ale celkově jsem ten typ, který si tohle příliš k srdci nepouští,” vysvětlila moderátorka pro Kafe.cz. 

“Ne, že bych si nenechala vůbec poradit, ale ta kritika se mě příliš nedotýká. Nakonec je ale úplně jedno, co uděláte. Pokud jde ale o rady, které by se skutečně hodily, často takové člověk nedostane,” myslí si Marina Gavriely. 

Připomněla také situaci, ve které dostala na internetu pořádně naloženo ona sama. “Když se Leemu zkazily zuby z pití džusů a ovocných šťáv, samozřejmě se to na mě sneslo ze všech stran. Jenže děti mám tři a stalo se mi to až u třetího. Všude se dozvíte, že si máte dát pozor na cukr. Jenže synovi nakonec zuby sežraly ovocné kyseliny a o tom jsem se třeba do té doby nedověděla,” popsala svůj vlastní zážitek moderátorka. 

Nedostatek energie dorovnává hlava

V jiných situacích si už ale jako zkušená matka ví naštěstí se vším rady, což přičítá také tomu, že se potřetí maminkou stala v poměrně vysokém věku. 

“Samozřejmě, že když je člověku dvacet, tak na děti má energie více. Přece jen ta těhotenství a porody tělo zhuntují, u mě trpí hlavně záda. Ale později to, co nemáte ze strany energie, zase dorovnává hlava,” popsala Martina Gavriely otevřeně. 

“Mladší maminky spoustu věcí vůbec neřeší, protože je často ani nenapadne, co všechno by se mohlo stát. Já sama jsem v těch dvaceti měla úplně jiný přístup, takovou spartánskou výchovu,” popsala sympatická blondýnka. 

Dříve měla spartánskou výchovu

Jednalo se prý zpravidla o situace, kdy kupříkladu hrozí dítěti nějaký úraz. “Dřív když dítě spadlo, tak jsem prostě řekla, ať se zase zvedne a hotovo. Jenže tehdy mě třeba vůbec nenapadlo, že i když to vypadá jako nic, mohlo by klidně mít třeba krvácení do mozku,” uvedla moderátorka. 

Hodně podle jejího názoru také záleží na tom, zda má žena ve vyšším věku již několikátého potomka, nebo teprve první dítě. “Ty starší maminky, které rodily poprvé, mi připadají takové citlivější a to se pak také odrazí v přístupu k dětem,” vysvětlila. 

Zajímavé je, že kromě šestiletého syna má Martina Gavriely také malou vnučku. Tu jí porodila dcera Jessica v době, kdy jí bylo pouze devatenáct let. Malá Olivie Rose je přitom jen o tři roky mladší než její strýček Lee.

Související články